SiolNET. Avtomoto Novice
1,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mercedes v Sloveniji predstavlja novi motor za razred X

Izjemna kulisa za 140 gostov: v Sloveniji spet premiera Mercedesa

1,76

termometer

Mercedes-benz razred X
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes je že tretjič izbral Slovenijo in na sončni strani Alp spet zbral svetovno novinarsko avtomobilsko smetano. Po revolucionarni drugi generaciji razreda A in tovornem actrosu je na vrsto prišel še delovni razred X z vgrajenim šestvaljnim motorjem. 140 novinarjev bo do sobote spoznavalo praktično celotno državo, saj so vozne poti speljane na Gorenjsko, Dolenjsko in proti Krasu.

Mercedes je v reviji, kjer predstavljajo novo izvedenko razreda X, podrobno predstavil tudi Slovenijo. Mercedes je v reviji, kjer predstavljajo novo izvedenko razreda X, podrobno predstavil tudi Slovenijo. Foto: Gašper Pirman Slovenija je z razgibanim reliefom, dobro prometno infrastrukturo in svojo majhnostjo idealen partner avtomobilskim proizvajalcem. Prvi so njene lepote spoznali pri Daimlerju, ko so leta 2012 na Obali predstavili drugi, popolnoma spremenjeni razred A. Ker je šlo za enega pomembnejših, če ne celo najpomembnejši model znamke, je v Slovenijo z letalom priletel sam predsednik Daimlerja Dieter Zetsche in se osebno udeležil svetovne predstavitve novega mercedesa. Slovenija je takrat prvič gostila tak dogodek, ki je k nam pripeljal okrog 1.200 gostov ter jim razkazal kraje med Brnikom in Portorožem.

Do danes je mala državica na sončni strani Alp postala pomemben partner večine avtomobilskih proizvajalcev. Svoje modele so pri nas predstavili pri Fordu in skupno že trikrat pri Mercedesu. Še bolj so nad lepotami Slovenije navdušeni snemalci, v naših gorah, mestih, ob jezerih in morjih so nastale nekatere najboljše avtomobilske reklame. Zadnja se torej v Sloveniji predstavlja nova različica Mercedes-Benzovega razreda X z motorjem V6, o kateri vam bomo več vtisov napisali jutri.

Mercedes-benz razred X Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz razred X Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz razred X Foto: Mercedes-Benz 140 novinarjev z vsega sveta

Ker gre za manjšo svetovno premiero, bo celoten dogodek trajal 11 dni. Vse skupaj se bo končalo to soboto, ko bodo testne avtomobile in vse pripomočke pospravili, nekaj več kot dvajset ljudi, ki skrbijo, da vse poteka kot po maslu, pa bo odšlo domov. Po komentarjih so bili vsi zaposleni pri Daimlerju nad Slovenijo navdušeni. To, da v le nekaj urah prispeš z vznožja Alp na sončno morsko obalo, je nekaj nepredstavljivega. Še bolj so jih očarali prijazni ljudje, dobra kulinarika in podeželje. S pomočjo slovenskega uvoznika bodo skupaj gostili približno 140 novinarjev z vsega sveta, kar pomeni, da bo naša deželica vidna v vseh največjih avtomobilskih medijih na svetu.

Promocija Slovenije torej ne bo segla le do vodilnih pri Daimlerju in družin zaposlenih, ki so sodelovali na dogodku, temveč se bodo fotografije turističnih atrakcij pojavljaje po vsem svetu. Veliko priznanje slovenskim lepotam je tudi revija, kjer je predstavljen novi razred X z vgrajenim šestvaljnikom – vse fotografije so narejene pri nas. Pozorno oko hitro prepozna leseni most pri Kostanjevici, prepoznavno Ižanko, staro mestno jedro Kamnika, delčke Škofje Loke, lipicance, Zmajski most v Ljubljani, prepoznavne kozolce, tacenske brzice in še marsikateri drug detajl, ki Slovenijo prikazuje v najlepši luči.

mercedes razred A Avtomoto Mercedesov posel nekoč Slovencem, danes Hrvatom #video

Samozavestno povabilo turistom in avtomobilskim proizvajalcem

Kot smo pričakovali, podatka o cenovnem zalogaju za organiziranje takšnega dogodka nismo dobili. A finančne prednosti, ki jih takšna predstavitev prinaša, so odlična poslovna priložnost za ljudi, regijo in državo. In takšne predstavitve, ki v ospredje ne potiskajo le znamke, ampak celostno predstavijo celotno Slovenijo, so idealno povabilo turistom in avtomobilskim proizvajalcem, da se kljub majhnosti lahko kosamo z največjimi. Ne le z lepoto narave, temveč tudi v organizaciji, kulinariki in infrastrukturi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin