SiolNET. Avtomoto Novice
2,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Domača predstavitev osveženega modela

Hyundai grand santa fe: največji hyundai SUV bo stal 48 tisoč evrov

2,63

termometer

Hyundai grand santa fe - domača predstavitev prenovljenega modela
Foto: Ciril Komotar

Grand santa fe je največji športni terenec, ki ga ponuja Hyundai. Od danes je slovenskim kupcem na voljo v prenovljeni podobi, osvežitev mu je prinesla tudi večji IQ. Stane vsaj 48.600 evrov, sedem sedežev pa je serijskih.

Logotip je večji!

Hyundai grand santa fe - domača predstavitev prenovljenega modela Foto: Ciril Komotar

Hyundai se je za prenovo skoraj petmetrskega orjaka odločil po slabih treh letih prodaje, rezultati pa so opazni tako na oblikovnem kot tudi na tehnološkem področju.

Sprednji del vozila je blago preoblikovan – logotip v maski je večji, namesto štirih je kromastih prečk pet, spremenjena je vsebina žarometov, LED-svetila v spodnjem delu odbijača so drugače oblikovana, drugačne oblike je tudi nižja od obeh odprtin za zajemanje zraka. Na zadku je sprememb manj.

Prenova je odločneje posegla v njegovo aktivnovarnostno ponudbo, tokrat podprto z radarjem in kamerami. Velikan bo prvič na voljo z radarskim tempomatom, pripomočkom, ki v tako velikem avtomobilu z očitnimi apetiti po prestižu ne sme manjkati. Prenova je odločneje posegla v njegovo aktivnovarnostno ponudbo, tokrat podprto z radarjem in kamerami. Velikan bo prvič na voljo z radarskim tempomatom, pripomočkom, ki v tako velikem avtomobilu z očitnimi apetiti po prestižu ne sme manjkati. Foto: Ciril Komotar

Povišanje umetne inteligence

Hyundai grand santa fe - domača predstavitev prenovljenega modela Foto: Ciril Komotar

Pomembni premieri se prvič pridružujejo tudi sistem za preprečevanje naleta, sistem prepoznavanja pešcev, sistem nadzora mrtvih kotov in opozorilnik za prečni promet, ki rešuje ob neprevidnem ritenskem zapuščanju parkirišča.

Biksenonski žarometi bodo snop lahko uravnavali povsem samodejno, na voljo pa bo tudi složno sodelovanje štirih širokokotnih kamer za 360-stopinjski pregled okolice.

Hyundai za prostornega orjaka, ki bo, podobno kot pred prenovo, predstavljal okoli 15 odstotkov prodaje modela santa fe, zahteva vsaj 48.600 evrov (paket limited).

Dražji paket opreme nosi ime impression in že izhodiščno bogati opremi med drugim dodaja tristopenjsko hlajene sedeže, električno pomično panoramsko streho, samodejno dvižna prtljažna vrata, pametni ključ, sistem samodejnega parkiranja in še veliko več. Dražji paket opreme nosi ime impression in že izhodiščno bogati opremi med drugim dodaja tristopenjsko hlajene sedeže, električno pomično panoramsko streho, samodejno dvižna prtljažna vrata, pametni ključ, sistem samodejnega parkiranja in še veliko več. Foto: Ciril Komotar

Za kabino tudi po prenovi velja, da je prostorna, napolnjena z dobrimi materiali in vsestransko uporabna. Prtljažnik s 643 litri ostaja velikostno nespremenjen, v njegovo dno pa sta ne glede na izbiro paketa opreme spravljena še šesti in sedmi sedež. Za kabino tudi po prenovi velja, da je prostorna, napolnjena z dobrimi materiali in vsestransko uporabna. Prtljažnik s 643 litri ostaja velikostno nespremenjen, v njegovo dno pa sta ne glede na izbiro paketa opreme spravljena še šesti in sedmi sedež. Foto: Ciril Komotar

Grand santa fe je serijsko opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in samodejno prilagodljivim štirikolesnim pogonom, ki zmore na zadnjo os prenesti do 50 odstotkov razpoložljivega navora. Grand santa fe je serijsko opremljen s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in samodejno prilagodljivim štirikolesnim pogonom, ki zmore na zadnjo os prenesti do 50 odstotkov razpoložljivega navora. Foto: Ciril Komotar Motor v osnovi ostaja nespremenjen – 2,2-litrski vrstni štirivaljnik proizvede 147 kilovatov največje moči in 440 njutonmetrov največjega navora, korejskim inženirjem pa je s pomočjo manjših optimizacij uspelo povprečno porabo s 7,7 litra znižati na okroglih sedem litrov. Motor v osnovi ostaja nespremenjen – 2,2-litrski vrstni štirivaljnik proizvede 147 kilovatov največje moči in 440 njutonmetrov največjega navora, korejskim inženirjem pa je s pomočjo manjših optimizacij uspelo povprečno porabo s 7,7 litra znižati na okroglih sedem litrov. Foto: Ciril Komotar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 53
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin