Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 3. 2016,
4.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Honda Družinski Avtomoto

Sreda, 9. 3. 2016, 4.50

7 let, 12 mesecev

Honda jazz – najvarnejši majhen avtomobil Slovencem na voljo za 15 tisočakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Tretja generacija honde jazz je prostornejša, zmogljivejša in varnejša. Novi 1,3-litrski bencinski motor je zamenjal dozdajšnja dva, ročni menjalnik je šeststopenjski, delovanje CVT pa izboljšano.

Kombilimuzina, karavan ali enoprostorec?

Večji in bolj izkoriščen novi jazz

Prostornost notranjosti je rezultat povečanja dolžine vozila za 95 milimetrov, večje medosne razdalje (30 milimetrov) in nove, sredinske namestitve rezervoarja za gorivo.

Potniki na zadnjem sedežu imajo po novem kar za osem centimetrov več prostora pred seboj, kljub temu pa je tudi prtljažni volumen večji za 17 litrov.

Med merami, ki so se povečale, omenjamo še izdatnejša pomika volanskega obroča po osi in višini ter večje možnosti nastavitve sprednjih sedežev.

Premiki v notranjosti

Uporabnost in prilagodljivost pri Hondi hvalijo kot čarobni ter poudarjajo štiri odlike.

S položenim naslonjalom zadnje klopi nastane osem centimetrov daljša prtljažna dolžina, s hkrati položenim sprednjim desnim naslonjalom pa skoraj 2,5-metrski prostor za tovorjenje dolgih predmetov.

Utrujeni voznik (ali sopotnik) si lahko iz desnih sedežev ustvari kavč za počivanje, medtem ko je že od prej znana "jazzovska" manipulacija za transport fikusov zdaj še uporabnejša.

Po novem zgolj en bencinski motor

Novi 1,3-litrski motor je poenostavil ponudbo s 75 kilovati. Dosega manjšo porabo kot stari 1,2-litrski motor, obenem pa je zmogljivejši od 1,4-litrskega.

V kombinaciji s šeststopenjskim menjalnikom je malo živahnejši in hitrejši kot z menjalnikom CVT, zato pa je avtomatika varčnejša za 0,2 do 0,4 litra goriva na sto kilometrov, tako da so ustrezno nižje tudi vrednosti izpustov ogljikovega dioksida.

Sistem honda eco assist spreminja barvo merilnikov od modre do zelene in napeljuje voznika k varčnejši vožnji. Večji funkcionalnosti so namenjeni stikala na volanu in večinformacijski zaslon, gumb start&stop, samodejno ugašanje motorja in upravljanje klimatske naprave z zaslonom na dotik.

Jazz v osmih barvah s tremi stopnjami opreme

Z 2.100 evrov dražjo opremo comfort dobi kupec 15-palčna lita platišča, zložljivi ogledali, parkirne senzorje, dodatne varnostne elemente (opozorilo pred naletom, prepoznavo prometnih znakov, opozorilo pred menjavo pasov, pomoč pri uravnavanju hitrosti), Honda connect (kot pri civicu in HR-V), zaslon na dotik, možnost povezave z internetom, HDMI-vhod …

Še 1.900 evrov več stane jazz z opremo elegance, v katerega se vstopa s pametnim ključem, notranjost je samodejno klimatizirana, volanski obroč in prestavna ročica sta usnjena, pri vožnji vzvratno pomaga kamera, po višini je nastavljiv tudi sovoznikov sedež …

Na zunaj najbolje opremljenega jazza ločimo po meglenkah in 16-palčnih platiščih. Od osmih barv je samo rdeča običajna, preostalih sedem je kovinskih oziroma bisernih in tako se jazz lahko podraži za 550 evrov.

Ne spreglejte