Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2018,
10.16

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Ford GT

Sreda, 18. 7. 2018, 10.16

5 let, 9 mesecev

Ford znova odpira naročila za superšportni GT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Ford bo proti koncu leta znova odprl naročila za svoj superšportni model GT, ki so ga sprva omejili na 500 izdelanih primerkov. Okoli 7.000 voznikov, ki so ostali praznih rok, bo tako dobilo novo priložnost, da v svoje roke dobijo enega od najbolj zaželenih športnikov.

Pri Fordu so sprva izdelali le petsto primerkov modela GT. Zdaj so se odločili, da bodo osrečili še nekaj kupcev in odprli naročila. Koliko novih avtomobilov bodo izdelali, še niso sporočili. | Foto: Ford Pri Fordu so sprva izdelali le petsto primerkov modela GT. Zdaj so se odločili, da bodo osrečili še nekaj kupcev in odprli naročila. Koliko novih avtomobilov bodo izdelali, še niso sporočili. Foto: Ford

Športno jesen bo sprva začinil mustang shelby GT500

Navdušenci nad močnimi, atraktivnimi in športnimi avtomobili že težko pričakujejo prihod najbolj divje različice mustanga. A shelby GT500 bo le uvertura v športno jesen Forda. V zadnjem četrtletju letošnjega leta bodo namreč zopet odprli naročila za superšportni model GT. 

S podatki so pri Fordu skopi, toda kot pravijo pri mediju Motor Authority, naj bi bil proces naročanja enak kot prej. Američani želijo izbrati tiste kupce, ki bodo avtomobil vozili in ga ne bodo le parkirali v garažo ali preprodali naprej.

Potencialni kupci, ki so želeli kupiti avtomobil že prvič in niso bili izbrani, bodo dobili novo priložnost za nakup športnika. Še vedno bo vsak, ki bo izbran, precejšnji srečnež. Za prvih 500 izdelanih avtomobilov so dobili več kot 7.000 prijav.

Ford GT
Avtomoto Prvi ford GT: dolga čakalna vrsta za forda, ki lahko stane pol milijona evrov
Avtomoto Ford GT: superšportnika za 380 tisoč evrov želi več kot 6.500 voznikov
ford GT 66 heritage edition
Avtomoto Ford GT '66 heritage edition – poklon legendi za vsaj 360 tisoč evrov

Pravne bitke z obstoječimi kupci

Ford bo podrobne podatke za kupce, ki se bodo prijavili za nakup, razkril jeseni. Verjetno bo postopek prijave še nekoliko bolj otežen in bo kupcem nalagal dodatne obveznosti. Ameriški proizvajalec je trenutno vpleten v več pravnih bitk z lastniki modela GT, saj naj bi kršili dogovor, ki so ga podpisali ob nakupu. Avtomobil bi morali namreč imeti vsaj dve leti, preden ga lahko prodajo drugemu lastniku.

Veliko medijske pozornosti je požel spor z Johnom Ceno, profesionalnim rokoborcem. Na koncu sta se obe strani pogodili, Cena se je opravičil Fordu in pozval preostale lastnike, naj spoštujejo pogodbo. Podjetju je plačal za zdaj neznano vsoto, ki so jo potem podarili v dobrodelne namene.

Ne spreglejte