Ford GT: superšportnika za 380 tisoč evrov želi več kot 6.500 voznikov

Ford je za svoj superšportni avtomobil GT, ki stane vsaj 380 tisoč evrov, dobil več kot 6.500 v celoti izpolnjenih prednaročil. Med temi bodo določili 500 izbrancev, ki bodo avtomobil dejansko lahko kupili.

Ford GT: superšportnika za 380 tisoč evrov želi več kot 6.500 voznikov

Lastniki deset let starih fordov GT bodo imeli prednost

Pri Fordu si zagotovo manejo roke. Svoj superšportni avtomobil s pomenljivo oznako GT so razvijali v popolni tajnosti in z njegovo predstavitvijo pošteno presenetili avtomobilsko industrijo, zdaj pa so za prvih 500 načrtovanih primerkov tega avtomobila prejeli že 6.506 popolnoma izpolnjenih vlog za prednaročilo. Ford je te prijave zbiral en mesec, mnogi pa so k svojim prijavam dodali posebej izdelane lastne videoposnetke. Vse to bo odločalo o vrstnem redu, po katerem bo Ford izbral 500 izbrancev. Prednost bodo imeli tudi lastniki forda GT izpred desetih let.

Veliko število zainteresiranih kupcev, ki po informacijah iz Forda prihajajo z vsega sveta, je zanimivo tudi zaradi visoke nakupne cene vozila. Ta se začne pri 380 tisoč evrih.

Avtomobil poganja osemvaljni motor s 600 "konji", prvi kupci pa ga bodo dobili že pred koncem letošnjega leta.

Ford GT iz leta 2005, ki je nastal na osnovi študije ford GT40. Tudi njegov današnji naslednik riše neposredne vezi z modelom GT40, znamenitim športnim avtomobilom iz 60. let prejšnjega stoletja. Ford GT iz leta 2005, ki je nastal na osnovi študije ford GT40. Tudi njegov današnji naslednik riše neposredne vezi z modelom GT40, znamenitim športnim avtomobilom iz 60. let prejšnjega stoletja.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano