Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 5. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Ferrari Ekskluzivni Avtomoto Športni Avtomoto Maranello

Torek, 3. 5. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Ferrariju se obeta rekordno leto, samo letos prodali že 1.882 superšportnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Ferrari prodaja 2016 | Foto Ferrari in Reuters

Foto: Ferrari in Reuters

V Maranellu si manejo roke, saj so letos izdelali in na ceste poslali že 1.882 ferrarijev. Ta elitni proizvajalec športnih avtomobilov po zelo uspešnem štartu oziroma prvem četrtletju upa, da bo leto 2016 rekordno.

Rdeči zaklad samo letos bogatejši za že 78 milijonov evrov čistega dobička

V prvih treh mesecih je prodal 1.882 avtomobilov, kar je 15 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so danes v Maranellu sporočili iz Fiatove hčerinske družbe. Četrtletni prihodki so se povečali za 8,8 odstotka, na 675 milijonov evrov, Ferrari pa je ustvaril 78 milijonov evrov čistega dobička - 19 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Video: Ferrarijev prodajni hit 488 GTB

Dobri poslovni rezultati so predvsem posledica novih modelov s turboosemvaljnikoma 488 GTB in 488 Spider, ki se zelo dobro prodajata, so pojasnili v družbi.

"To je bilo najboljše četrtletje vseh časov - smo na poti k novemu rekordnemu letu," so sporočili iz Maranella. Pričakujejo, da bodo v vsem letu prodali več kot 7.900 avtomobilov.

Z delnicami leta 1947 ustanovljene hčerinske družbe skupine Fiat Chrysler Automobiles od lanske jeseni kotirajo na borzi v Milanu, kjer so se pocenile za 0,66 odstotka.

Video: ferrari F12tdf

 

Iz Ferrarija so sporočili, da bo predsednik Sergio Marchionne prevzel tudi položaj glavnega izvršnega direktorja. Po 26 letih službovanja v družbi se namreč s tega položaja umika Amedeo Felisa, ki se bo upokojil. | Foto: Ferrari in Reuters Iz Ferrarija so sporočili, da bo predsednik Sergio Marchionne prevzel tudi položaj glavnega izvršnega direktorja. Po 26 letih službovanja v družbi se namreč s tega položaja umika Amedeo Felisa, ki se bo upokojil. Foto: Ferrari in Reuters

 

Mojstri vrhunske tehnike in mojstri promocije …

Pri Ferrariju se tudi še kako dobro zavedajo veljave svojega imena v svetu superšportne avtomobilske elite in pomena imena med elitnimi kupci. Domača, tovarniška steza v Fioranu je odlična priložnost za negovanje odnosa z VIP-kupci z vseh koncev svet …

Filmski zvezdnik Keanu Reeves za volanom ferrarija 488 GTB

Kuharski mojster Gordon Ramsay na obisku v Ferrariju

Ne spreglejte