SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Električni bo postal tudi aston martin, Britancem bodo pomagali Kitajci

0

termometer

 | Foto:
Aston Martin je vstopil v kitajsko partnerstvo, prek katerega bodo leta 2018 predstavili svoj prvi električni avtomobil. Nastal bo na osnovi rapida S.

Kitajski partner je LeEco

Aston Martin je združil moči s kitajsko tehnološko družbo LeEco, skupni proizvod pa bo prvi električni aston martin. Kot je predsednik Andy Palmer povedal na posebni tiskovni konferenci v Frankfurtu, bodo avtomobil naredili na osnovi aston martina rapide S. Znano je, da bo avtomobil na ceste zapeljal leta 2018, ne pa tudi finančne podrobnosti angleško-kitajskega sodelovanja.

Soustanovitelj avtomobilske divizije pri LeEcu je Lei Ding, ki je bil v preteklosti med ključnimi menedžerji kitajskih skupnih podjetij Volkswagna in General Motorsa. Obe podjetji sta sicer sodelovali že pri klasičnemu rapidu S.

Aston Martin in LeEco bosta skupaj razvila pogonski sklop in baterijo. Po za zdaj neuradnih napovedih bi lahko sistemska moč električnega aston martina dosegla blizu tisoč "konjev".

Subvencije početverile prodajo električnih avtomobilov na Kitajskem

Skupno podjetje Aston Martina in LeEca bo predvidoma razvito tehnologijo zagotavljalo tudi zagonskemu podjetju Faraday Future, saj je LeEco tudi njegov glavni finančni podpornik.

Potem ko so zaradi težav z onesnaževanjem kitajske oblasti tudi finančno podprle električne avtomobile, se je prodaja teh lani na Kitajskem početverila. Tudi na področju električnih avtomobilov je Kitajska tako največji trg.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin