Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 5. 2019,
14.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Celjski sejem

Natisni članek

motorna vozila avtomobil gospodarska vozila Celjski sejem advertorial

Petek, 3. 5. 2019, 14.18

2 meseca, 1 teden

Spektakel na štirih kolesih na celjskem sejmišču od 9. do 12. maja

Ekskluzivno v Sloveniji: spektakel na štirih kolesih v Celju

Vsebino omogoča Celjski sejem

Bliža se datum, ko bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji avtomobilizma. Na celjskem sejmišču bo med 9. in 12. majem po letu premora svoja vrata spet odprl bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom. Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije.

V atriju celjskega sejmišča bo letos potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj.  | Foto: V atriju celjskega sejmišča bo letos potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj.

Letos se v atriju sejmišča obeta veliki spektakel na štirih kolesih – prihaja multitalentiran "freestyler" Aleš Rozman. Tržiški umetnik izvaja trike visoko v zraku in s tem ukrade sapo tudi največjim adrenalinskim navdušencem.

Poleg tega Aleš ni le edini Slovenec, ki se profesionalno ukvarja z izvajanjem spektakularnih skokov s štirikolesnikom in motornimi sanmi, ampak tudi eden izmed le treh na svetu, ki so na štirikolesniku pripravljeni izvesti salto nazaj!

"Tokrat za tovrsten spektakel ne bo treba iti v tujino"

"Njegov zadnji nastop v Sloveniji je bil natanko pred petimi leti ravno na našem sejmišču," je povedala Renata Košenina, vodja projekta Celjski sejem. Obenem je opomnila, kako težaven je ta trik: "Poleg njega salto nazaj na štirikolesniku izvajata le še dva Američana. Vendar tokrat za tovrsten spektakel ne bo treba iti v tujino, temveč na celjsko sejmišče." Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto.

Aleš Rozman je pravi umetnik v zraku, eden od štirih, ki v Evropi akrobatsko skačejo s štirikolesnikom, čemur v žargonu pravijo quad freestyle.  | Foto: Aleš Rozman je pravi umetnik v zraku, eden od štirih, ki v Evropi akrobatsko skačejo s štirikolesnikom, čemur v žargonu pravijo quad freestyle.

Začel je s komaj štirimi leti

Rozman dandanes resda najbolj navdušuje s štirikolesniki, vse pa se je začelo z motokrosom. Z motokrosom se je začel ukvarjati leta 1985, ko je imel komaj štiri leta, nad motorji pa ga je najbolj navdušil njegov oče. V tistem času je začel vaditi na tržiški progi za motokros, kjer so bile takrat tudi tekme za svetovno prvenstvo.

Z motokrosom se je ukvarjal 18 let in bil pri tem tudi sila uspešen, saj je v tem obdobju postal kar trikratni državni prvak.

Atrakcije so terjale svoj davek

Skozi kariero se je velikokrat poškodoval, največkrat na levi strani telesa, od gležnjev, kolen, zapestja, ramen … Atrakcije pač imajo svojo ceno.

Bližnji zanj pravijo, da je sicer bolj umirjen, a se zgodba povsem spremeni, ko beseda nanese na motorje, sani in štirikolesnike. Dobro se znajde tudi na BMX- in MTB-kolesih.

Aleš Rozman je od leta 2006 tako imenovani "quad freestyler", kar bi bilo mogoče sloveniti kot mojster prostega sloga v vožnji s štirikolesniki, čeprav v resnici ne gre toliko za vožnjo kot skoke. On je tisti, ki s štirikolesniki leti, pa če je treba 25 metrov daleč in 15 metrov visoko, brez rok, brez nog … Poleti s štirikolesniki, pozimi z motornimi sanmi, s katerimi se je začel intenzivneje ukvarjati leta 2009.

Aleš Rozman bo na Celjskem sejmu predstavil številne svoje dih jemajoče trike.  | Foto: Aleš Rozman bo na Celjskem sejmu predstavil številne svoje dih jemajoče trike.

Šov je zagotovljen!

Rozman obenem velja tudi za prvega Slovenca, ki se je leta 2013 pridružil najbolj divjemu "freestyle" spektaklu, ki združuje najboljše ekstremne športnike na svetu – šovu Masters of Dirt.

Nedvomno bo poskrbel za pravi akrobatski šov, vratolomne skoke in za to, da bo občinstvo preprosto navdušeno! Se vidimo v Celju?

Za vsakogar se bo našlo nekaj

V sklopu celjskega sejma gospodarskih vozil in logistike sicer že 14. leto zapored pripravljajo tudi izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek, 9. maja 2019.

Sejemsko dogajanje bo popestril tudi izbor za mis hostes sejma Moto boom, prav tako pa bodo izbirali najlepša predelana vozila, ki jih bodo razstavljali na Custom showu. Tudi najmlajše čaka zabava na minimoto poligonu.

Aleš Rozman - Celjski sejem | Foto:


Kaj vključuje ena vstopnica, ki jo lahko kupite za samo 8 evrov?

  • Ogled spektakla: QUAD FREESTYLE SHOW
  • Ekskluzivni triki kot tisti, videni v MASTERS OF DIRT
  • Obisk vseh treh majskih sejmov: Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto Boom

Kupi zdaj | Foto:

Preberite tudi:
avto
Avtomoto Celje postaja prestolnica zloščene pločevine

 

Ne spreglejte