SiolNET. Avtomoto Novice
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dve leti vožnje zastonj: Nemčija spreminja električne subvencije

0,68

termometer

Renault zoe
Tudi pri nas so pri uvozniku ponujali dvoletni najem za električno zoe, a v Nemčiji je mogoče zdaj subvencijo razdeliti na mesečna plačila, zato je povpraševanja ogromno. Foto: Gregor Pavšič

Nemčija želi dodatno spodbuditi kupce električnih avtomobilov, zato so povečali subvencijo ob nakupu na šest tisoč evrov. To je še vedno manj kot pri nas, a nemški kupci lahko to subvencijo zdaj razdelijo v mesečna plačila. Če izberejo renault zoe, jim za dvoletni najem tega električnega avtomobila ni treba plačati niti evra.

Možnost razdelitve subvencije v mesečna lizing plačila so izkoristili številni prodajalci. Med njimi je tudi Autohaus Koenig, ki ima v Nemčiji več kot petdeset prodajnih salonov in so pričeli z oglaševanjem nove generacije renault zoeja ter možnostjo dvoletnega najema v višini šest tisoč evrov. Celoten račun najema avtomobila namreč plača država, zato ima kupec strošek le z energijo, ki jo porabi za vožnjo.

Grossglockner električni avto Avtomoto Avstrijci višajo subvencije, so primerljive s slovenskimi?

Na dan tudi do 150 povpraševanj

Kot pravijo pri Autohaus Koenig, imajo na podlagi novih možnosti subvencioniranja električnih avtomobilov od države vsak dan okoli 150 povpraševanj za nakup renault zoeja. ''Če bi imeli več prodajnega osebja, bi jih prodali še več,'' je dejal Wolfgang Huber iz omenjene avtohiše. ''Pričakovali smo povečanje v prodaji s subvencijami, toda takšen val nas je res presenetil,'' je še dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin