SiolNET. Avtomoto Novice
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dirkališče Nordschleife: raj za amaterske voznike ima veliko pasti #video

2,93

termometer

Nordschleife je eno najbolj znanih svetovnih dirkališč, ki je odprto tudi za navadne smrtnike. Ti lahko s svojim avtomobilom zapeljejo na 21 kilometrov dolgo stezo in vsaj deloma izkusijo slast dirkanja. Za številne voznike, ki precenijo svoje zmogljivosti, se vožnja lahko konča klavrno. V spodnjem videoposnetku so zbrane najbolj zanimive nesreče amaterskih voznikov v letu 2017.

 

Vozniki hitro precenijo svoje zmogljivosti

Tako kot v vsakdanjem prometu tudi na Zelenem peklu marsikdo preceni svoje vozniške zmogljivosti. Ob prvih težavah se velika večina ne odzove pravilno in začne prepočasi reševati položaj, zato so amaterski vozniki povzročili številne nesreče. A še vedno je bolje svoje meje preizkušati v razmeroma nadzorovanem okolju, kot je dirkališče, saj je možnost nesreče še vedno manjša. Zaradi izletnih con in ograje se največkrat poškoduje le avtomobil, pri tem pa vozniki ne ogrožajo preostalih udeležencev v prometu.

Pri nesrečah na tem dirkališču velja omeniti, da stroške za avtovleko in popravilo poškodb na infrastrukturi (na primer ograjah) nosi voznik. Na dirkališču namreč veljajo ista pravila kot na nemških avtocestah. Hitrostnih omejitev načeloma ni, prepovedano je prehitevanje po desni strani in podobno.

Ne pravijo mu zaman Zeleni pekel

Desetminutni videoposnetek prikazuje večje in manjše nesreče, vidimo lahko, da največ težav voznikom povzroča pogon na zadnji kolesni par. Nurburgringa se je zaradi težavnosti prijel vzdevek Zeleni pekel, ki mu ga je nadel nekdanji vrhunski dirkač sir Jackie Stewart.

Zaradi izjemne razgibanosti in težavnosti dirkališča je Nordschleife dobil ime Zeleni pekel. Zaradi izjemne razgibanosti in težavnosti dirkališča je Nordschleife dobil ime Zeleni pekel. Foto: Wikipedia

Dirkališče je postalo sinonim za podiranje rekordov, avtomobilski proizvajalci pa tam poleg rekordov preizkušajo svoje modele. Dirkališče je postalo sinonim za podiranje rekordov, avtomobilski proizvajalci pa tam poleg rekordov preizkušajo svoje modele.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 31
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin