SiolNET. Avtomoto Novice
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Elon Musk in Volkswagen

Direktorji Volkswagna v Avstriji, nagovoril jih je Elon Musk

0,40

termometer

Diess Musk
Foto: Volkswagen

Volkswagen je zbral 200 svojih direktorjev v Alpbachu (blizu Innsbrucka) v Avstriji, presenetljivi "gost" srečanja pa je bil prek videoklica tudi predsednik Tesle Elon Musk.

Američana je k pogovoru pred svojimi direktorji povabil kar predsednik nemškega koncerna Herbert Diess. Kot je poudaril na svojih družbenih kanalih, je želel poudariti pomen hitrejših odločitev in manjše birokracije v procesu največje preobrazbe avtomobilov v dozdajšnji zgodovini Volkswagna.

Volkswagen ID.4 Avtomoto Opozorila iz VW: zgled učinkovitosti proizvodnje je Tesla

Diess je hvalil prilagodljivost Tesle in ključno preprogramiranje na druge čipe

Tesla je bila do zdaj pri lastnem razvoju zelo prilagodljiva in se zato znala hitreje odzvati na izzive, je poudaril Diess. Poudaril je predvsem zmožnost, da so v dveh ali treh tednih znali preprogramirati lastne avtomobile na uporabo drugih čipov. S tem so se izognili pomanjkanju tistih prvotnih, ki jih zdaj tako močno primanjkuje in so vzrok zdajšnje velike dobaviteljske krize.

"Volkswagen je ikona in naš največji tekmec," je dejal Musk, ki čaka na zadnja dovoljenja pred začetkom proizvodnje v novi Teslini tovarni pri Berlinu. Diess je odprtje te tovarne že označil za znak ostrejše konkurence na nemškem avtomobilskem trgu, zaradi katere bo še toliko pomembnejši odločen prehod na električne avtomobile.

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin