Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 10. 2013,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Citroën Chevrolet

Sreda, 23. 10. 2013, 9.26

8 let

Citroën C4 cactus bo res imel klop za zaljubljene, takšno kot v starem chevroletu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V sodobnih avtomobilih se zaljubljenca ne moreta več peljati drug ob drugem. To dejstvo bo spomladi spremenil citroën C4 cactus s klopjo tudi v prednji sedežni vrsti.

Airbumps bodo ščitili tudi serijske "kaktuse"

Ko smo na spomladanskem avtomobilskem salonu v Ženevi strmeli v C4 picassa, si res nismo predstavljali, da bo serijski avtomobil ravno tako drzno oblikovan. In ko smo na septembrskem salonu gledali študijskega cactusa, si nismo upali niti pomisliti, da bo tudi prihajajoči serijski C4 cactus vseboval tako "nore" oblikovalske prijeme.

Kot je za Automotive News potrdil oblikovalec Frederic Duvernier, bo tudi karoserija serijskega avtomobila vsebovala zračne mehurčke, ki jim pravijo airbumps. Njihova vloga je varovanje pred praskami in drobnimi poškodbami, ki jih vozniki ponavadi zagrešimo na parkiriščih - ko se bo torej nakupovalni voziček nekontrolirano zapeljal v vaš C4 cactus, naj stroškov za ličarska opravila ne bi bilo. Airbumps so sicer narejeni iz izredno trpežnega materiala, oblikovalci so idejo dobili pri športnih copatih Nike Air.

S C4 cactusom se Citroën pridružuje trendu malih križancev med malčki, terenci in enoprostorci, ki so ga začeli juke, mokka, captur, 2008 ...

Kavč namesto dveh varnih sedežev

A še bolj presenetljiva je trditev, da bo tako kot študijski cactus tudi serijski C4 cactus ponujal dve sedežni klopi. Tisto klasično zadaj in že davno pozabljeno sprednjo klop, ki jo lahko danes občudujemo samo še v filmih s starimi ameriškimi avtomobili v igri. Verjamemo, da ste si vsaj za valentinovo zaželeli, da bi imeli takšen avtomobil, Citroën bo zdaj te želje očitno uresničil.

Seveda brez neprijetnih vprašanj ob tem ne bo šlo ... V dobi petih NCAP-ovih zvezdic za varnost je vse podrejeno pravilno nameščenim varnostnim pasovom, vzglavnikom in ustrezno oblikovanim sedežem. Ravno zato lahko pričakujemo, da bo na sredini te klopi največkrat počivala ženska torbica.

Ne spreglejte