Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
11. 10. 2013,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bugatti Športni Avtomoto Ekskluzivni Avtomoto

Petek, 11. 10. 2013, 14.34

8 let

Bugatti veyron 16.4 grand sport vitesse – navdih legende in dela izjemnega oblikovalca

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V 30. letih prejšnjega stoletja, ko je bila aerodinamika še v povojih, je fascinantni mož in izjemni avtomobilski oblikovalec Jean Bugatti ustvaril mojstrovino, ki je šokirala svet. Legenda se vrača.

Ettore Bugatti je navdih iskal v umetnosti

"Umetnost je vir navdiha. Je začetek vsega," tudi danes pravijo pri Bugattiju, saj se zavedajo, da imaš, če razmišljaš tako, kot je razmišljal legendarni ustanovitelj te ekskluzivne avtomobilske zanamke Ettore Bugatti, potencial, da narediš vozilo, ki je unikat v svoji umetnostni ekscelenci in inženirski odličnosti.

Da, Ettore Bugatti, rojen v italijanski družini umetnikov, je s svojim oblikovanjem športnih avtomobilov dobesedno pisal avtomobilsko zgodovino. Njegovo ime tudi danes velja za sinonim neprimerljivega, vrhunskega oblikovanja in nosi status avtomobilske ikone.

Skrivnostno izginotje legende

Na sedežu Bugattija v Molsheimu v Alzaciji je že v 30. letih prejšnjega stoletja umetnost hišnega oblikovanja na dih jemajočem avtomobilu bugattiju 57 S(C) atlantic dokončno definiral ter v rodovni spomin znamke zapekel fascinanten mož in izjemno talentiran avtomobilski umetnik Jean Bugatti.

Takrat so naredili le štiri primerke te izredne mojstrovine, ki je nastala na njegovi risalni deski. Enega od teh štirih atlanticov je osebno vozil tudi Jean Bugatti.

Ko je Evropo zajela divja vojna vihra druga svetovne vojne, je Jeanov bugatti atlantic skrivnostno, brez sledi izginil na poti od Molsheima proti Bordeauxu. Misterij tega avtomobila tudi do danes ostaja nepojasnjen. Za njim je namreč izginila vsaka sled.

Jean Bugatti legend grand sport vitesse – omejena serija, ki obuja legendo

Zgodba o skrivnostnem izginotju avtomobila oblikovalca, ki je dobesedno začrtal pot slavnega hišnega sloga, je tako navdahnila zdajšnje Bugattijeve razvojnike, da so v čast modelu atlantic in njegovemu očetu izdelali ekskluzivno omejeno serijo superzmogljivega veyrona 16.4 Jean Bugatti legend grand sport vitesse.

Oglejte si, na kakšen način ta ekskluzivni suprešportnik 21. stoletja izreče: "Hvala, Jean Bugatti!"

Ne spreglejte