SiolNET. Avtomoto Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bilanca Revoza: letos so izdelali 200 tisoč avtov

0,73

termometer

Revoz | V Revozu se bodo do spomladi ukvarjali tudi s prilagajanjem proizvodnje za novega renault clia. | Foto: Vlada RS
V Revozu se bodo do spomladi ukvarjali tudi s prilagajanjem proizvodnje za novega renault clia. Foto: Vlada RS

Revoz je letos izdelal približno 200 tisoč avtomobilov, kar je že blizu rekorda iz leta 2009. Tovarna se bo prihodnje leto pripravljala na proizvodnjo nove generacije clia.

V Revozu, ki zaposluje približno 3.400 ljudi in je maja izdelal štirimilijonto Renaultovo vozilo, so letos do odhoda na kolektivni praznični dopust izdelali približno 200 tisoč vozil. V Revozu se sicer pripravljajo na proizvodnjo novega Renaultovega vozila, 90 milijonov evrov vredno naložbo pa naj bi končali decembra prihodnje leto.

Proizvodnjo bodo prilagajali do spomladi

Iz Revoza so medijem ob koncu leta sporočili le, da so letos izdelali približno 200 tisoč vozil. Revozov sindikalist Slavko Pungeršič je za STA povedal, da naj bi navedeno število izdelanih vozil nekoliko presegli.

Glede novega projekta je dodal, da bodo v Revozu po novoletnem ponovnem zagonu proizvodnje 7. januarja zaradi prilagajanja pripravam za proizvodnjo novega vozila in prilagajanja zimskim tržnim potrebam delavci zadnja dva januarska petka ostali doma. Prilagajanja proizvodnje naj bi bila predvidoma potrebna do pomladi, je še dejal Pungeršič.

Predsednik uprave in direktor novomeške tovarne Revoz Kaan Ozkan, ki maja zaradi zaupnosti novih naložb in projektov ni hotel pojasniti, je za letos napovedal izdelavo 210 tisoč vozil. To pomeni presežek Revozove zdajšnje zmogljivosti in približevanje rekordu iz leta 2009, ko so v tej novomeški tovarni izdelali 212 tisoč vozil, je dejal in triizmensko proizvodnjo v Revozu napovedal za še vsaj dve leti.

Vlada je sicer pred tednom potrdila finančno spodbudo Revozu za vzpostavitev proizvodnje linije za nov model Renaultovega avtomobila, to je novo generacijo clia. Vrednost celotne Revozove naložbe, ki naj bi jo dokončali do decembra 2019, je 90 milijonov evrov, vlada pa bo za spodbudo projektu prispevala šest milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin