Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 10. 2016,
7.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Autobest

Nedelja, 23. 10. 2016, 7.58

6 let, 7 mesecev

Pet avtomobilov finalistov in štirje prejemniki drugih priznanj izbora Autobest

Autobest 2017: znani finalisti za najboljši evropski nakup do 20 tisočakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43
Izbor Autobest 2017 - finalisti in žirija | Foto Vinko Kernc in Autobest

Foto: Vinko Kernc in Autobest

Pri žiriji izbora Autobest so, tako kot vsako leto v začetku jeseni, objavili finaliste, ki se bodo med seboj pomerili za naslov Autobest 2017. Zmagovalec bo znan 15. decembra, priznanje pa bomo proizvajalcu izročili v drugi polovici februarja. V finalu so citroën C3, kia niro, peugeot 3008, seat ateca in toyota C-HR.

S septembrom uradno nastopilo pet novih članov in držav Evrope

Žirija je tokrat že zasedala v polni postavi, saj smo medse sprejeli še pet novih članov. Ti zastopajo Dansko (Mikkel Thomsager), Finsko, (Tommi Lempinen), Nemčijo (Thomas Geiger), Malto (Tonio Darmanin) in Švico (Philipp Aeberli). S tem po načelu "ena država, en žirant" pokrivamo praktično celotno Evropo. Vsega skupaj žirija pokriva 31 držav Evrope, kar je največ med vsemi avtomobilskimi žirijami. Slovenski glas v izboru zastopam Vinko Kernc.

Del žirije Autobest v družbi šefa Opla, Karl-Thomasa Nerumanna, na salonu avtomobilov v Parizu. | Foto: Vinko Kernc in Autobest Del žirije Autobest v družbi šefa Opla, Karl-Thomasa Nerumanna, na salonu avtomobilov v Parizu. Foto: Vinko Kernc in Autobest

Finalisti prihajajo iz Francije (2x), Španije, Južne Koreje in Japonske

Izbor Autobest 2017 - finalisti in žirija | Foto: Vinko Kernc in Autobest Foto: Vinko Kernc in Autobest Skupaj smo v času avtomobilskega salona v Parizu izmed mogočih kandidatov izbrali pet finalistov za končni obračun, in sicer so to:

citroën C3,

kia niro,

peugeot 3008,

seat ateca,

toyota C-HR.

Za glasovanje in posledično končen rezultat bo zelo odločilna neposredna primerjava vseh petih, ki jo bomo letos prvič izvedli v okolici Milana, natančneje v mestu Vairano, in še natančneje po okoliških cestah ter na preskusni stezi Vairano, ki je sicer v domeni priznane italijanske revije Quattroruote.

Če bi bili vi med žiranti in bi morali glasovati, za katerega od petih finalistov bi se odločili?

  • citroën C3
    8,59 %
    96 glasov
  • kia niro
    6,98 %
    78 glasov
  • peugeot 3008
    24,69 %
    276 glasov
  • seat ateca
    19,50 %
    218 glasov
  • toyota C-HR
    40,25 %
    450 glasov
Oddanih 1118 glasov
Test aktualnega zmagovalca izbora Autobest 2016: Fiat tipo

Vse o Avtoslonu Pariz 2016 - novosti, predstavitve in zgodbe

Po skupnem preskusu finalistov sledi točkovanje 13 kriterijev

Izbor Autobest pokriva kar evropskih 27 držav oziroma blizu 700 milijonski trg in kot tak ponuja kredibilno oceno novih avtomobilov, ki si jih ljudje lahko privoščijo. Zgornja meja, da avtomobil sodeluje v izboru je, da z osnovnim modelom ne preseže 20 tisočakov, brez dajatev.  | Foto: Vinko Kernc in Autobest Izbor Autobest pokriva kar evropskih 27 držav oziroma blizu 700 milijonski trg in kot tak ponuja kredibilno oceno novih avtomobilov, ki si jih ljudje lahko privoščijo. Zgornja meja, da avtomobil sodeluje v izboru je, da z osnovnim modelom ne preseže 20 tisočakov, brez dajatev. Foto: Vinko Kernc in Autobest Neposreden preskus da najbolj jasno sliko medsebojnih razmerij v lastnostih primerjanih avtomobilov, pa vendar sama primerjava še ne da vrstnega reda.

Tega žiranti določimo s podeljevanjem točk za vsak avtomobil, in sicer na podlagi 13 kriterijev, ki med drugim upoštevajo tudi prodajno in servisno mrežo v državi žiranta, dobavljivost rezervnih delov, pa seveda ekološko sprejemljivost, tehnično naprednost, varnost in podobno.

Nagradili smo tudi prve štiri presežke v avtomobilski industriji, drugi sledijo pozneje

Poleg finalistov smo že razglasili nekaj dobitnikov drugih priznanj. Carlos Tavares (PSA) je letošnji Manbest 2016, priznanje pa si je zaslužil za uspešno preobrazbo podjetja PSA v zelo kratkem obdobju.

Opel, sicer del ameriškega koncerna GM, je dobitnik priznanja Companybest 2016. | Foto: Vinko Kernc in Autobest Opel, sicer del ameriškega koncerna GM, je dobitnik priznanja Companybest 2016. Foto: Vinko Kernc in Autobest Podjetje oziroma Companybest 2016 je Opel, ki mu je prav tako v razmeroma kratkem času uspelo doseči dobre finančne rezultate. Ta blagovna znamka si je prislužila še eno priznanje, in sicer Ecobest 2016 – to je opel ampera-e, nova generacija, ki je zdaj elektromobil in ki ima v tem trenutku med običajnimi elektromobili najdaljši doseg (500 km).

Vsekakor pa se bo marsikdo strinjal tudi z izborom za Designbest 2016, priznanje pa bo šlo v roke glavnega oblikovalca pri Volvu.

To je Thomas Ingenlath, ki je v zadnjem času nadel novim volvom podobo, značilno za Volvo ter značilno za pregovorno čist švedski dizajn.

Ecobest 2016 – to je opel ampera-e, nova generacija, ki je zdaj elektromobil in ki ima v tem trenutku med običajnimi elektromobili najdaljši doseg (do 500 km).  | Foto: Vinko Kernc in Autobest Ecobest 2016 – to je opel ampera-e, nova generacija, ki je zdaj elektromobil in ki ima v tem trenutku med običajnimi elektromobili najdaljši doseg (do 500 km). Foto: Vinko Kernc in Autobest

Ne spreglejte