Adria Airways bo letela tudi v službi Ferrarija

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo med Nemčijo in Švedsko s čarterskimi poleti sodeloval s Ferrarijem, ki bo izbranim novinarjem in gostom v Skandinaviji predstavil svoj novi športni avtomobil 812 superfast.

Za prevoz potnikov bodo uporabili letalo canadier regional jet 700, Ferrari pa je poleg letala najel tudi posadko (fotografija je simbolična). Za prevoz potnikov bodo uporabili letalo canadier regional jet 700, Ferrari pa je poleg letala najel tudi posadko (fotografija je simbolična). Foto: Klemen Korenjak

Med Nemčijo in Švedsko bodo leteli enajstkrat

Adria Airways bo za Ferrari opravila enajst povratnih poletov med Frankfurtom v Nemčiji in Arvidsjaurjem na Švedskem, na letalu pa bodo gostili predstavitve novega ferrarija 812 superfast, poroča slovenski letalski portal Sierra.net.

Za prevoz potnikov bodo uporabili letalo canadier regional jet 700, Ferrari pa je poleg letala najel tudi posadko. Polete bodo opravljali od danes do konca marca.

Tako močnega motorja ni imel še noben ferrari do zdaj

Ferrari je na avtomobilskem salonu v Ženevi predstavil serijski model z najmočnejšim vgrajenim motorjem do zdaj in predvidoma zadnji avtomobil s klasičnim atmosferskim motorjem V12. Model 812 superfast je nadgradnja modela F12 berlinetta, v primerjavi s katerim bo imel 234 kubičnih centimetrov večji dvanajstvaljnik.

To je obenem tudi najmočnejši spredaj postavljeni motor v kateremkoli serijskem avtomobilu. Ta motor bo namreč pri 8.500 vrtljajih v minuti dosegel moč 588 kilovatov (800 "konjev"), ob tem pa bo vozniku zagotavljal še 718 njutonmetrov navora. Kar 80 odstotkov navora bo na voljo že pri 3.500 vrtljajih v minuti.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano