Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2024,
13.48

Osveženo pred

1 ura, 58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,49
Richard Lugner

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 8. 2024, 13.48

1 ura, 58 minut

Umrl je Richard Lugner, ekscentrični avstrijski bogataš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,49
Richard Lugner | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Pri 91 letih je umrl avstrijski podjetnik Richard Lugner, širši javnosti znan predvsem po zvezdniških gostjah, ki jih je vabil na dunajski operni ples.

Richard Lugner je umrl na svojem domu na Dunaju, poročajo tuji mediji. V zadnjem času je imel precej zdravstvenih težav, julija je bil operiran na srcu.

Leta 1932 rojeni Dunajčan je bil gradbeniški mogotec, njegov najbolj znan projekt je bilo dunajsko nakupovalno središče, ki mu je nadel ime Lugner City. Ob odprtju leta 1990 je bilo to sedmo največje nakupovalno središče v Avstriji.

Richard Lugner leta 2019, ko je v dunajskem muzeju voščenih figur dobil svojega dvojnika. | Foto: Guliverimage Richard Lugner leta 2019, ko je v dunajskem muzeju voščenih figur dobil svojega dvojnika. Foto: Guliverimage

Širša javnost je Lugnerja poznala predvsem po njegovi udeležbi na slovitem dunajskem opernem plesu, na katerega je vsako leto pripeljal zvezdniško spremstvo.

Začelo se je leta 1992, ko je v svoje nakupovalno središče pripeljal legendarnega pevca in igralca Harryja Belafonteja in ga nato povabil tudi na operni ples, od takrat pa je – proti plačilu – to tradicijo vsako leto nadaljeval z drugim slavnim obrazom.

Leta 2014 je na operni ples pripeljal Kim Kardashian. | Foto: Guliverimage Leta 2014 je na operni ples pripeljal Kim Kardashian. Foto: Guliverimage

Med njegovimi gostjami so bile Joan CollinsJane FondaPamela AndersonKim Kardashian in Paris Hilton, na letošnji ples pa je prišel s Priscillo Presley.

Lugner je bil poročen šestkrat, zadnjič je v zakon skočil junija letos, ko se je poročil s skoraj 50 let mlajšo Simone Bienchen Reiländer. Imel je štiri otroke, najmlajša je hčerka Jacqueline, rojena leta 1993.

Lugner
Trendi Avstrijski milijarder se je pri 91 letih šestič poročil
Dunajski operni ples, Priscilla Presley
Trendi Spektakel na Dunaju: nekdanja Presleyjeva žena prišla v družbi milijonarja #video

 

Ne spreglejte