Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
14.23

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95

Natisni članek

porsche 911 GT3 avtomobil Jan Plestenjak

Sreda, 28. 2. 2024, 14.23

1 mesec, 3 tedne

S takim avtomobilom se vozi Jan Plestenjak #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,95
Jan Plestenjak | Plestenjak je ljubitelj in zbiratelj avtomobilov različnih znamk, tako novejših kot tudi starejših.  | Foto Bojan Puhek

Plestenjak je ljubitelj in zbiratelj avtomobilov različnih znamk, tako novejših kot tudi starejših.

Foto: Bojan Puhek

Jana Plestenjaka so nedavno v avtomobilu prestižne avtomobilske znamke opazili med vožnjo po naši prestolnici.

Jana Plestenjaka so nedavno posneli med vožnjo po prestolnici in videoposnetek objavili na profilu carspotting.lj na TikToku, ki v Ljubljani išče avtomobile prestižnejših avtomobilskih znamk. Vozil se je v avtomobilu porsche 911 GT3 touring črne barve in zadnje generacije (992), ki po oceni Avto magazina brez opreme stane nekaj več kot 200 tisoč evrov.

Kot še poročajo v Avto magazinu, je avto primernejši za dirkališče kot za običajen promet. Pri omenjenem modelu so Porchejevi inženirji odstranili zadnji spojler in ga z zadnjega dela povsem umaknili, prav zato je dobil imel Touring.

@carspotting.lj_ Jan rastlinjak in his #gt3touring #fyp#real #virallllll ♬ resonance very slowed - rvlzy

Avtomobil poganja bokserski šestvaljni bencinski motor, ki brez pomoči turbine zmore 374 kilovatov moči (510 KM). V zgolj 3,4 sekunde doseže hitrost sto kilometrov na uro, merilnik hitrosti pa se ustavi pri 318 kilometrih na uro, še poroča Avto magazin, ki dodaja, da je avto na slovenskih cestah prava redkost, saj jih je v Sloveniji najbrž manj kot pet. Kot še poroča omenjeni portal, sta trenutno naprodaj dva rabljena, cena vsakega pa presega 220 tisoč evrov.

Avtomobilov porsche 911 GT3 Touring je v Sloveniji najbrž mogoče prešteti na prste ene roke. | Foto: Porsche Avtomobilov porsche 911 GT3 Touring je v Sloveniji najbrž mogoče prešteti na prste ene roke. Foto: Porsche

Plestenjak je ljubitelj jeklenih konjičkov

Plestenjak je znan kot velik ljubitelj tako starejših kot novejših avtomobilov. V njegovi garaži je bil parkiran tudi 911 carrera 4S generacije 993, za katerega mu je žal, da ga je prodal, poroča Avto magazin.

Umaknil se je z odrov in družbenih omrežij ter našel novo ljubezen

V začetku leta se je Plestenjak odločil za umik z družbenih omrežij in enoletni umik z odrov, da bi se lahko bolj posvetil svojemu delu in pisanju novih pesmi ter se odpočil od koncertiranja na turneji. "Kakšen lep sončen dan in pameten telefon bo šel stran. Vsaj za nekaj časa. Namesto da ves čas gledam aplikacije in v telefon, bom raje gledal modro nebo, drevesa, ljudi okoli sebe, si vzel nekaj časa ... Za nekaj časa zapustil socialna omrežja," je takrat zapisal ljubljenec ženskih src, a dodal, da se bo kmalu vrnil z novim materialom.

Pametni telefon je zamenjal za preklopnega

Pametni telefon je avtor številnih uspešnic v začetku leta zamenjal za preklopnega. Obširneje pa smo že poročali tudi, da je ob koncu lanskega leta 50-letnik našel srečo tudi v ljubezni, saj je omrežil brhko 33-letno nekdanjo teniško igralko Tadejo Majerič, s katero sta očitno složen par. Fotografijo skupnih trenutkov je na družabnih omrežjih januarja že delila tudi Majeričeva.

Preberite še:

Pari
Trendi Sveže zaljubljeni: to so pari, ki letošnji dan zaljubljencev praznujejo prvič #foto
Kimera Evo38
Avtomoto Najbolj nor avto iz Ženeve? Pripravite pol milijona evrov. #foto
Renault 5
Avtomoto Kako dobra je petka? Primerjava s Kitajci je svarilo za Evropo.
Jan Plestenjak
Trendi Jan Plestenjak s svojo izbranko užival v Prlekiji #foto
MG4
Avtomoto Iz tega avtomobila bodo kmalu izdelali novega karavana #foto
Ne spreglejte