Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2024,
19.07

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44

Natisni članek

Kate Middleton princesa Catherine

Petek, 22. 3. 2024, 19.07

1 mesec

Britanska princesa Kate razkrila, da ima raka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,44
Kate Middleton | Princesa Kate je januarja prestala operacijo in dva tedna preživela v bolnišnici. | Foto Guliverimage

Princesa Kate je januarja prestala operacijo in dva tedna preživela v bolnišnici.

Foto: Guliverimage

Britanska princesa Kate je v videonagovoru razkrila, da je zbolela za rakom. "To je bil velik šok po nekaj zelo težkih mesecih," prizna 42-letna princesa, ki je januarja letos prestala abdominalno operacijo, v javnosti pa se ni pojavila vse od božiča. 

Že dlje časa se je ugibalo, kaj se dogaja s princeso Kate. Ta je danes utišala vse govorice, ko se je oglasila na družbenih omrežjih in povedala, da so ji diagnosticirali raka in da je trenutno v zgodnji fazi zdravljenja.

Potem ko je princesa Kate januarja uspešno prestala abdominalno operacijo, so nadaljnji testi pokazali, da je rak prisoten. "Ekipa zdravnikov mi je predlagala, naj preventivno opravim kemoterapijo, in zdaj sem v zgodnji fazi zdravljenja," v posnetku pove Kate. 

Prizna, da je bila diagnoza zanjo velik šok in da z družino preživljajo težko obdobje, a ostaja pozitivna. "Dobro sem in z vsakim dnem sem močnejša. Za vse, ki se soočajo s to boleznijo v kakršni koli obliki, prosim, ne izgubite vere ali upanja. Niste sami," doda valižanska princesa. 

Doda, da s princem Williamom delata vse, kar lahko, da bi bolezen prebrodila v zasebnosti. "Najpomembnejše pa je, da sva si vzela čas, da sva Georgeu, Charlotte in Louisu vse razložila in jim zagotovila, da bo z mano vse v redu."

Vsem se je zahvalila za izkazano ljubezen, podporo in prijaznost. "Naša družina zdaj potrebuje nekaj časa in zasebnosti," še pove princesa, ki za zdaj ne bo opravljala svojih uradnih dolžnosti.

Z britanskega dvora so sporočili, da se princ William spominske slovesnosti za svojega botra konec februarja ni udeležil zaradi ženine diagnoze. 

Kate Middleton
Trendi Kaj se dogaja? Agencije umikajo fotografijo princese Kate z otroki, ta se je opravičila.

Kralj Karel ponosen na pogum princese Kate

Že pred tem je britansko javnost šokirala vest, da se za rakom zbolel tudi kralj Karel III. Buckinghamska palača podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju ne razkriva, javili so le, da ne gre za raka prostate.

Karel je danes sporočil, da je ponosen na pogum, ki ga je princesa pokazala ob razkritju svoje bolezni. Zagotovil je še, da je bil v zadnjih nekaj tednih v tesnem stiku s svojo snaho, so sporočili iz Buckinghamske palače.

Britanski premier Rishi Sunak je danes na družbenem omrežju X prav tako izpostavil neverjeten pogum valižanske princese in ocenil, da je bila v zadnjih tednih neupravičeno tarča nekaterih medijev. Pozval je, naj ji zagotovijo zasebnost in ji ob tem zaželel hitro okrevanje.

Izrazi podpore prihajajo tudi iz Bele hiše.

Rose Hanbury
Trendi Odgovorila je na govorice, da je ljubica princa Williama
Kate Middleton
Trendi Kate ujeli v javnosti, a mnogi ne verjamejo, da je to res ona
Ne spreglejte