Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 7. 2015,
10.09

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

1

Natisni članek

Natisni članek

pitje vode voda jutro

Sobota, 4. 7. 2015, 10.09

8 let, 6 mesecev

Vsako jutro bi morali popiti šest decilitrov vode. Zakaj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

1

Splošno znano je, da bi morali vsak dan popiti najmanj dva litra vode, a pomembno je tudi, kdaj pijemo. Vsako jutro bi namreč morali na prazen želodec popiti skupno šest decilitrov vode.

Voda bo, če jo boste spili zjutraj, očistila vaš želodec, s tem pa se bo zmanjšalo tudi tveganje za različne bolezni, ugotavljajo japonski znanstveniki v eni izmed raziskav. Voda namreč čisti črevesje in povečuje sposobnost želodca, da absorbira hranilne snovi iz hrane, ki jo zaužijete, piše Večernji list.

Postopek Takoj, ko se zjutraj zbudite, še preden si umijete zobe in obraz, spijte šest decilitrov vode. Nato si umijte zobe in se uredite, a ničesar ne jejte ali ne pijte. Po 45 minutah zajtrkujte, po tem pa spet nič ne jejte ali pijte dve uri.

Voda pomaga pri izločanju toksinov iz našega telesa, kar se bo najprej poznalo na vaši koži. Vaš obraz bo postal bolj svež in koža čistejša.

Pitje vode in bolezni Če boste pili vodo takoj, ko se zbudite, boste s tem tudi zmanjšali čas, ki je potreben, da vaše telo ustvari nove celice in mišično tkivo.

Če ne pijete dovolj, se lahko poveča tveganje za nastanek raznih bolezni, kot so rak dojke, rak maternice, levkemija, diabetes, ledvični kamni, astma, zaprtje, glavobol in številne druge.

Če vam je šest decilitrov vode preveč naenkrat, potem začnite z manjšimi količinami in jih postopno povečujte.

Ne spreglejte