SiolNET. Trendi Zdravje
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je največja napaka, ki jo delate pri trebušnjakih (video)

4

termometer

Miha Geršič v tokratnem videovodniku razlaga, da pri telovadbi ne šteje toliko število ponovitev, ampak predvsem to, da vaje izvajamo pravilno.

Čim več različnih vaj, na tisoče in tisoče ponovitev, hitra izvedba, to je recept za čvrst in lepo oblikovan trebuh!

Ni vedno tako. Osebni trener Miha Geršič, ki z nami vsak teden deli nasvete za bolj zdravo in aktivno življenje, je v telovadnici postal pozoren na to, da mnogi več pozornosti namenjajo številu ponovitev določene vaje kot pa tehniki izvedbe.

Zato svetuje: ne glede na to, katero mišično skupino želite obremeniti, je zelo pomembno, da izberete vaje, ki so primerne za vašo trenutno fizično pripravljenost.

Katere vaje in kako jih izvajajo ostali, naj vas ne skrbi. Poleg prave izbire pa ključno vlogo odigra izvedba. Vaje moramo izvajati pravilno. To pomeni, da smo pozorni na pravilno dihanje, posledično pa na krčenje mišic. Če želimo čvrste in lepo oblikovane trebušne mišice, moramo med vadbo obremeniti mišice trupa. Posledica kakovostnega treninga so mikro poškodbe mišičnih vlaken, ki se med regeneracijo zacelijo, rezultat pa je želen napredek. Večkrat, ko to ponovimo, bolj čvrste so naše mišice.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin