Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 6. 2015,
10.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

telovadba

Torek, 23. 6. 2015, 10.40

8 let

Štiri nenavadne napake, ki zavirajo telesno preobrazbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Miha Geršič v tokratnem videovodniku pojasnjuje, katera na prvi pogled nepomembna početja izničujejo napredek, ki ga želite doseči s telesno vadbo.

Zgodi se, da se res trudite in ste redno telesno aktivni in upoštevate smernice pravilne prehrane, pa ne opazite želenega napredka. Kako je to mogoče? Osebni trener Miha Geršič razkriva štiri nenavadne, a pogoste napake, zaradi katerih vam vadba ne prinaša želenih rezultatov.

1. Branje med vadbo Že res, da morate med vadbo kar se da uživati, vendar branje knjige ali vaše najljubše revije med treningom na stezi, orbitreku ali sobnem kolesu zagotovo odpade, je prepričan Miha.

Če želite opaziti pravi napredek, morate biti z mislimi pri samem treningu in se potruditi po svojih najboljših močeh, poudarja. Prijetno območje oziroma "comfort zone" je znak, da niste na pravi poti. Zato se skoncentrirajte in čas, ki je namenjen treningu, kakovostno izkoristite.

2. Trening z napačno obremenitvijo Miha opaža, da številni pri treningu z utežmi izberejo napačno obremenitev. Pri fantih je to pogosto prevelika teža, pri dekletih pa premajhna.

Pomembno je, da težo oziroma obremenitev prilagodite svoji fizični pripravljenosti. Cilj je, da vajo izvedete pravilno, mišico kakovostno skrčite in opravite predpisano število ponovitev - načeloma je to nekje od 10 do 15 ponovitev na serijo.

3. Premalo vloženega truda Tretja ovira se lahko pojavi pred vsakim ciljem, ki si ga zadate v svojem življenju, ne le pri telesni preobrazbi. Dejstvo je, da cilja ne boste dosegli, če se zanj ne boste dovolj potrudili. Nič se ne zgodi po naključju in tudi pri preobrazbi ni nič drugače.

Če si resnično želite doseči cilj, potem morate v preobrazbo vložiti nekaj truda. Če se med treningom potite oziroma opazite kakšno kapljico znoja, s tem ni nič narobe.

4. Tisoč trebušnjakov ne bo dovolj za top postavo Pika na i vsake preobrazbe je zapeljiv trebušček oziroma "radiatorčki". In da bi to dosegli, številni posamezniki še vedno izvajajo veliko število ponovitev v prepričanju, da bodo trebušne mišice zaradi tega bistveno bolj izrazite. Pa še zdaleč ni tako.

Če želite zapeljiv trebuh, se posvetite zmerni prehrani, na svoj urnik umestite različne vaje in ne pretiravajte s ponovitvami - raje izberite težje vaje.

Ne spreglejte