SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Skrivnostne navade, ki jih starši prenašajo na otroke

mati hči |  | Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oglasno sporočilo

Ko je govora o ženski intimni negi, je v zraku še vedno veliko zadržanosti. Posledično je to tema, o kateri se ne govori veliko, zato je ravno odnos med materjo in hčerko tisti, ki zagotavlja prenos znanja o pomenu intimnega zdravja in nege. Inovativna linija izdelkov DermoXEN je namenjena vsakodnevni intimni uporabi in spremlja ženske od otroštva do plodne dobe ter vse do menopavze, s čimer omogoča materam, da na svoje hčere že v zgodnjem otroštvu prenesejo pomembno znanje o pomenu osebne higiene, ki bi morala biti visoko na prioritetnem seznamu vsakega posameznika. Zanjo ne sme zmanjkati časa, pa naj bomo še tako zasedeni, saj njeno zanemarjanje lahko vodi v številne zdravstvene težave.

Življenjska pot žensko vodi skozi zelo različna obdobja. Vsako med njimi poleg vseh radosti nosi tudi svoje izzive, vsem pa je skupno, da je za dobro počutje potrebna redna in ustrezna higiena. Tako kot rade oblečemo lepa oblačila, v katerih smo videti čudovite, moramo tudi slediti dobrim navadam intimne nege, ki nam bodo omogočile dobro počutje.

Inovativna linija izdelkov za intimno nego DermoXEN  je bila posebej zasnovana za preprečevanje in boj proti najpogostejšim intimnim težavam žensk vseh starosti. Upošteva fiziološki pH intimnega področja, zahvaljujoč inovativnim formulacijam pa je popolnoma varna tudi za najbolj občutljivo in netolerantno kožo, saj izdelki dokazano ne povzročajo alergij na koži.

Pomembno je redno umivanje, vsaj enkrat dnevno ter vedno po športnih aktivnostih.  | Foto: Shutterstock Pomembno je redno umivanje, vsaj enkrat dnevno ter vedno po športnih aktivnostih. Foto: Shutterstock

Redna dnevna higiena

Vsekakor je na prvem mestu intimne nege redno umivanje vsaj enkrat dnevno. Nikar ga ne preskakujte. Kadar ste športno aktivne, poskrbite, da se oprhate tudi po zaključeni telovadbi, saj znoj povečuje možnost za bakterijske okužbe in izpuščaje zaradi potenja. Zato tudi za čas poletja velja, da se je priporočljivo umiti dvakrat na dan. Ob tem pa vedno poskrbite, da bo vaš intimni predel, preden se po prhanju oblečete, suh.

DermoXEN Prooneem | Foto: DermoXEN Prooneem DermoXEN Prooneem gel za intimno nego z dispenzerjem ima protibakterijsko in protiglivično delovanje. Idealen za vsakodnevno uporabo, še posebej za ženske s ponavljajočimi bakterijski ali glivičnimi okužbami, tudi v času nosečnosti in po porodu. Prav tako je ta intimni gel, ki ga sestavlja kar 95 odstotkov naravnih sestavin, odlična izbira tudi v času zdravljenja z antibiotiki. Zaradi povečanega tveganja za razvoj okužb intimnega predela se njegova uporaba priporoča tudi za vse ženske, ki rade zaplavajo v bazenu, se rekreirajo v telovadnici ali zadržujejo na plažah.

Izogibajte se uporabi navadnih mil

Navadna mila in geli za tuširanje imajo pH vrednost, ki je prilagojena koži in ni enaka pH vrednosti intimnih predelov. Zato vedno uporabljajte produkte za žensko intimno nego, katerih vrednost pH je prilagojena vaši starosti. Skozi življenje se namreč ta pri ženskah spreminja, zato izberi intimni gel, katerega pH je ustrezen vaši starosti. Uporaba ustreznih izdelkov bo tudi pomagala preprečevati morebiten razvoj bakterij in vnetij.

DermoXEN Lenitivo | Foto: DermoXEN Lenitivo Vsem ženskam, ki imajo suho in občutljivo kožo, se pri intimni negi priporoča uporaba intimnega gela DermoXEN Lenitivo. Ta je obogaten s sokom aloe vere in vlažilnim kompleksom rastlinskega izvora, zaradi česar deluje pomirjujoče, hkrati pa ščiti zunanji intimni predel pred draženjem in srbenjem. Še posebej je primeren za uporabo ob sočasnem jemanju oralne kontracepcije ali v času menopavze.

S suhostjo kože se soočajo tudi diabetiki, zato so posebej zanje razvili DermoXEN Ultracalming Diabetic gel za intimno nego. Z zaščitnim, vlažilnim in pomirjujočim delovanjem je idealen za dnevno uporabo razdražene in občutljive kože.

Kakšen intimni gel izbrati?

Sledite svojemu telesu. Uporabite intimno milo, ki je primerno za vas.  | Foto: Shutterstock Sledite svojemu telesu. Uporabite intimno milo, ki je primerno za vas. Foto: Shutterstock

Lestvica pH se giblje od 1 do 14, pri čemer vrednost 7 pomeni, da je pH nevtralen. Ko je stopnja nižja od sedem, pomeni, da je pH kisel, medtem ko vrednosti višje od sedem označujejo bazičen oziroma alkalen pH. Vsak del telesa ima svojo vrednost, koža na primer ima pH približno 5,5. Pri ženskih intimnih predelih se pH z leti spreminja. Če se ob rojstvu giblje med štiri in pet, imajo deklice v času otroštva pH bolj bazičen, od pubertete in vse do menopavze pa bolj kisel, okoli 4,5, ob čemer pri nosečnosti še pade, po vstopu v menopavzo pa ponovno zraste in postane bazičen.

Pri izbiri intimnega gela je treba slediti potrebam telesa, zato je pomembno vedeti, kako se v teku življenja ženske spreminja pH vrednost njenih intimnih predelov. Tega se dobro zavedajo tudi v DermoXEN, kjer so razvili tudi intimni gel za deklice, imenovano DermoXEN 4 girls.

DermoXEN 4 girls | Foto: DermoXEN 4 girls Med tretjim in 14 letom začne deklica spoznavati čar odraščanja, pri čemer vse bolj spoznava tudi svoje telo. Začne se več gibati, preizkuša se v različnih aktivnostih, uživa v radostih otroških iger v vodi, v naravi, sčasoma pa se začnejo tudi hormonske spremembe. Vse to vpliva tudi na razvoj intimnega (ne)ravnovesja deklic v času pred prvo menstruacijo. Že manjše spremembe lahko povzročijo odklon od normalnega pH-ja intimnih predelov in s tem vplivajo na počutje nežnejšega spola. Neustrezna higiena lahko vodi v občutljivost, nelagodja in vnetja, ki se kažejo kot draženje, srbenje, pekoči občutek in rdečica. Zato je pomembno, da sta mati in hčerka povezani, si zaupata in govorita o intimnem zdravju. Mati s svojimi izkušnjami svojega otroka namreč uči majhnih potez, ki sčasoma postanejo vsakodnevne navade in vodijo do dobrega počutja. Naj bo DermoXEN najnežnejši spremljevalec na tem čudovitem potovanju odraščanja vaše deklice in povezovanja z njo.

Ni vseeno, kaj oblečete

Oprijete hlače lahko negativno vplivajo na razvoj glivičnega vnetja.  | Foto: Shutterstock Oprijete hlače lahko negativno vplivajo na razvoj glivičnega vnetja. Foto: Shutterstock

Spodnje perilo naj bo iz blaga, ki diha. Pomembno je namreč, da je suho in da ne zadržuje odvečne vlage, ki bi spodbujala razvoj bakterij in z njimi vnetij. Najbolj priporočljiva je uporaba bombažnih spodnjih hlačk. Po športnih aktivnostih zaradi znojenja vedno zamenjajte tudi spodnje perilo. Tako bodo vaši intimni predeli ostali suhi.

Če pogosteje nosite hlače kot krila, naj bodo te bolj ohlapne. Oblačila, ki so oprijeta, namreč ne omogočajo dovolj velikega pretoka zraka, zaradi česar so intimni predeli bolj izpostavljeni toploti in vlagi, s tem pa se ponovno poveča nevarnost glivičnega vnetja.

DermoXEN Lenitiva intimna krema | Foto: DermoXEN Lenitiva intimna krema Če rade nosite tesna oblačila, potem ste se zagotovo že srečale z neprijetnim občutkom srebanja, ki se hitro prikrade kot znanilec glivičnega vnetja. Za takojšnje in dolgotrajno olajšanje srbenja in razdražene kože je priporočljiva uporaba intimne kreme DermaXEN Lenitiva Anti Itching, katere uporaba je varna tudi v času nosečnosti in dojenja, prav tako pa je primerna tudi za deklice od tretjega leta starosti. Pomaga tudi, kadar je vzrok srbenja bakterijsko ali glivično vnetje.

Pijte veliko tekočine

Celo ustrezna hidracija je pomemben del intimne nege. Pomanjkanje tekočine v telesu namreč lahko vodi v bakterijsko neravnovesje. Poskrbite za dovoljšen dnevni vnos tekočine, ki bo iz vašega telesa izpiral strupe, vam pa prinašal dobro počutje.

DermoXEN Anti-Odour | Foto: DermoXEN Anti-Odour Prav poseben gel za intimno nego, obogaten z esencialnimi olji melise in limone, je DermoXEN Anti-Odour Fresh, ki učinkovito deluje proti neprijetnemu vonju.

Njegova uporaba je še posebej priporočljiva za ženske, ki se borijo proti pojavu neprijetnega vonja, so zelo fizično aktivne in pa vse, ki se soočajo z urinsko inkontinenco.

DermoXEN 4 men | Foto: DermoXEN 4 men Rešitev tudi za moške

Intimna nega pa ni samo v domeni nežnejšega spola, zato je pomembno, da se že mladi dečki navadijo na ustrezno higieno, ki bo ostala del njihove vsakodnevne rutine tudi kasneje v življenju. Prav zato v liniji izdelkov za intimno nego DermoXEN najdemo tudi intimni gel za moške, DermoXEN 4 men.

Intimni gel z dispenzerjem čisti in daje nežen občutek svežine intimnega predela dečkov in moških. Primerne je za vsakodnevno uporabo, še posebej pa je priporočljiv za vse, ki obiskujejo telovadnice, plavalne bazene in plaže ter ob morebitnem farmakološkem zdravljenju.

Izdelke inovativne linije za intimno nego DermoXEN lahko naročite tukaj.

Naročnik oglasnega sporočila je MERIT HP D.O.O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin