Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
16. 3. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

3

Natisni članek

jutro telovadba Ameriška mornarica

Sobota, 16. 3. 2019, 4.00

5 let, 1 mesec

Potapljaški specialec: Zjutraj ne razmišljajte, ampak telovadite

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,77

3

navy seal | Potapljači in vojaki elitne enote ameriške mornarice, imenovane Navy SEAL, so vajeni strogih treningov in discipline, ki jim ostane za vse življenje. | Foto Getty Images

Potapljači in vojaki elitne enote ameriške mornarice, imenovane Navy SEAL, so vajeni strogih treningov in discipline, ki jim ostane za vse življenje.

Foto: Getty Images

Upokojeni potapljač elitne enote ameriške mornarice je delil ultimativni nasvet, kako od jutra odnesti največ, in najpomembneje - kako vstati, ko budilka zazvoni zares zgodaj.

Jan Kovačič
Trendi "Marsikdo, ki hodi na fitnes, sploh ne ve, zakaj to počne" #intervju #video

Jocko Willink, upokojeni potapljač elitne enote ameriške mornarice, imenovane Navy SEAL, je razložil, kako lahko vsak vstane zjutraj, odtelovadi in dan začne popolnoma drugače.

Če si zjutraj vzamete čas za prebujanje, si skuhate kavo in ob počasnem srebanju berete novice in elektronska sporočila, ne ravnate prav. Willink pravi, da je to največja zabloda in eden od najpogostejših načinov, kako sabotirati svoja jutra. "Zjutraj ne razmišljajte. To je velika napaka, ki jo počnejo ljudje, zbudijo se in takoj začnejo razmišljati."

Sploh ne razmišljajte o tem, kako zgodaj morate vstati, ampak samo vstanite. | Foto: Getty Images Sploh ne razmišljajte o tem, kako zgodaj morate vstati, ampak samo vstanite. Foto: Getty Images

Jutro naj se začne s telovadbo

Namesto tega predlaga, da jutra postanejo produktivnejša, predvsem pa spodbuja zgodnejše vstajanje. Sam se denimo vsako jutro zbuja ob 4:30 (da je res tako, v dokaz vsako jutro na Instagramu in Twitterju objavi fotografijo svoje pametne ure, na kateri sta zabeležena čas in datum), si obleče telovadno opremo, ki si jo je pripravil večer prej, in se odpravi telovadit.

V svoji provizorični garažni telovadnici zbudi svoje telo in glavo, kar je za človeka veliko bolje kot kava in preverjanje pametnega telefona, pravi. Do takrat, ko zaključi svojo jutranjo rutino, to je okrog šeste ure, pa se večina ljudi šele začne prebujati.

Potem so na vrsti prha, zajtrk in služba, o vseh drugih opravilih, ki ga čakajo čez dan, pa je razmislil že večer prej.

Začeti dan s telovadbo je nekaj najboljšega, kar boste storili zase, je prepričan Willink. | Foto: Getty Images Začeti dan s telovadbo je nekaj najboljšega, kar boste storili zase, je prepričan Willink. Foto: Getty Images

"Ne razmišljajte, samo začnite uresničevati svoj načrt"

Willink, ki je po upokojitvi postal uspešen voditelj podcasta in avtor, ki je med drugim napisal knjigo Discipline Equals Freedom: Field Manual, je zagovornik rutine in discipline, saj vodita do rezultatov svobode.

Zato tudi druge spodbuja, naj ne razmišljajo in se preprosto spravijo k dejanjem. "Vem, da je težko vstati zelo zgodaj, a to igra pomembno vlogo pri izboljšanju vašega življenja. Sploh ne razmišljajte, samo začnite uresničevati svoj načrt. Budilka zazvoni, vstanite in na delo."

Preverite tudi:

dremež
Trendi Kako z dremežem izboljšati svoje zdravje
Gwyneth Paltrow
Trendi Neskromna zvezdnica: Brezglutenska dieta je uspešna zaradi mene
Ne spreglejte