Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Dana

Natisni članek

Dana bioizdelki sok sprostitev advertorial

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Ostalo mi je samo še pet minut. Kaj naj naredim?

Vsebino omogoča Dana
ženska sprostitev

Ko se znajdemo v vrtincu opravkov, ki nam krojijo dan, si moramo obvezno izboriti nekaj časa zase. To lahko popolnoma spremeni naše počutje.

Saj poznamo tisti trenutek dneva: pomagali smo pripraviti šolske torbe najmlajšim in jih pospremili v postelje, poiskali smo vse izgubljene stvari, pospravili posodo iz stroja, preverili novice in se znašli v tišini, ko imamo na voljo pet minut zase. To je dragocen čas, ko se ne razdajamo in smo pozorni nase, na svoje potrebe. Vsak dan si moramo ustvariti male otočke samote in brezdelnega prostega teka, kar je lahko poseben izziv. Zasedenost in pomanjkanje časa sta stalnica v našem življenju, zato si skoraj ne upamo uživati v brezdelju.

Poglejmo iskreno. Vsak dan imamo gotovo nekaj časa, ki bi ga lahko posvetili sprostitvi, ampak se kar naprej prepričujemo, da ga nimamo. Vedno je nekaj, kar je treba narediti, in nekdo, ki mu je treba ustreči. Brezciljni trenutki so zapravljanje časa, zato prosti čas prehitro namenimo gospodinjskim opravkom.

Skrita moč petih minut

ženska sprostitev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vsak dan imamo gotovo vsaj pet minut, ko ne delamo ničesar. Kako jih porabljamo? Pograbimo telefon ali daljinec. Odpremo omaro s priboljški. Lahko bi bilo drugače:

Zavrtimo si najljubšo pesem. Danes nismo nikoli daleč od glasbe, ki nam je všeč. Pet minut je dovolj za pesem. Izkoristimo ugodne učinke glasbe na naša čustva.

Pojdimo pred ogledalo in se nasmehnimo sebi. Če nam ni do smeha, aktivirajmo smejalne mišice, hormoni bodo naredili svoje in kmalu bo nasmeh postal naraven. Stranski učinek: na splošno bomo večkrat nasmejani.

Odštevalnik časa nastavimo na pet minut in samo hodimo. Po petih minutah se ustavimo in poglejmo okrog sebe. Se sploh zavedamo, kako daleč smo prišli v petih minutah?

ženska sprostitev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Privoščimo si kozarec odličnega soka. Naravni sokovi s stoodstotnim sadnim deležem nas bodo napolnili s svežo energijo brez slabe vesti, saj nimajo dodanih sladkorjev. Različne kombinacije za različne trenutke dneva nam že v nekaj minutah lahko pomagajo premagovati naporno delo ali utrujenost. 

sok poletje kozarec pijača Dana | Foto: BIO sokovi Dana:

Good night: (BIO) jabolko, limona, z izvlečkom ingverja in mete

Perfect morning: (BIO) jabolko, mango, korenček, limona

Strong Day: (BIO) jabolko, aronija, borovnica

Spomnimo se dobrih stvari. Kaj dobrega smo že storili za nekoga? Mogoče bodo dogodki hitro privreli na dan, mogoče bodo počasi kapljali. Vseeno je. Ob tem se bomo počutili dobro.

Naredimo cvetlični aranžma. Šopek ali ikebana sredi sobe sta vedno dobrodošla. Če nimamo pri roki cvetja, uporabimo veje, sadje, kamenčke.

Pihajmo mehurčke. Nekje v stanovanju so vedno lončki z mehurčki. Zbudite otroško plat svoje duše in pihajte svetleče mehurčke, da bodo okolico spremenili v čarobno mavrico.

ženska sprostitev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Odletimo. Predstavljamo si, da lebdimo v zraku in se dvigujemo kot cvetni list. Tako lahki ne bomo čutili toliko napetosti.

Pobožajmo kosmatinca. Prvega, ki ga najdemo in nas sprejme. Hišni ljubljenčki omilijo ostre robove stresa.

Poduhajmo nekaj lepega. Kapljica najljubšega parfuma ali eteričnega olja nas v trenutku popelje v druge svetove.

Zadovoljstvo iz kozarca

ženska sprostitev | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Ko si za sprostitev izberemo kozarec soka, poiščimo res odličnega.

Okusi nove linije BIO sokov Dana so izjemno skrbno izbrani in so prava odločitev za brezskrbno poletno osvežitev. Trije okusi so kombinacija sedmih sadežev in enega zelišča:

  • aronija ali sibirska borovnica,
  • mango ali kralj poletnega sadja,
  • jabolko,
  • borovnica ali super sadež,
  • korenček,
  • limona,
  • ingver,
  • meta.
sok poletje kozarec pijača
Trendi Sedem sadežev, eno zelišče, trije okusi

Kako prepoznati ekološki sok?

Dana degustacija | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

BIO sokovi Dana so izdelani iz skrbno izbranih bio surovin, kar zagotavlja ekološki znak kakovosti. Pridelava, predelava in polnjenje takšnih izdelkov potekajo po bio standardih in jih strogo nadzorujejo certifikacijske institucije. Vsebujejo le naravno prisotne sladkorje iz sadja in zelenjave, so brez dodanih konzervansov, barvil in dodanega sladkorja, polnjeni pa so v visoko kakovostno embalažo.

S premium kategorijo bio izdelkov v podjetju Dana sledijo novim trendom v smeri upoštevanja potrošniških navad, ki težijo k zavedanju o zdravi prehrani.

Bio: brez nepotrebnih snovi

Dana degustacija | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Bio surovine so pridelane in predelane brez pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov.

Izdelki, pridelani in predelani na ta način, imajo posebno oznako: BIO in/ali EKO in/ali Organic. Te so zakonsko določene za izdelke, za katere veljajo zelo strogi predpisi o načinu predelave. Poleg te oznake mora biti še oznaka inštituta, ki je to certificiral – pri izdelkih Dana je to Inštitut Kon-Cert s št. SI-EKO-001.

Ne spreglejte