Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 6. 2018,
9.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Dana

Foto: Bojan Puhek

Kamera: Rok Klemenc, Jan Žavbi

Montaža: Žan Komic

Natisni članek

advertorial sok Dana

Sreda, 20. 6. 2018, 9.18

2 meseca, 1 teden

Spiti ali ne spiti? Seveda, do zadnje kapljice. #video

Vsebino omogoča Dana

Foto: Bojan Puhek

Kamera: Rok Klemenc, Jan Žavbi

Montaža: Žan Komic

Dana degustacija | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

BIO sokovi niso nobena muha enodnevnica, ki bi jo za svojo vzeli le modno naravnani hipsterji ali guruji zdravega načina življenja, ampak so postali večna ljubezen vseh, ki prisegajo na napitke iz sadja ekološke pridelave. Vanje smo zatreskani vsi. Nova ponudba BIO sokov Dana s 100-odstotnim sadno-zelenjavnim deležem bo prepričala tudi največje dvomljivce.

Skladne kombinacije BIO sokov Dana so očarale tudi naključne mimoidoče, ki smo jih prosili, naj uganejo, kaj vse je skrito v vsakem soku. Kako jim je šlo ugibanje od rok, preverite v videu. Ko si boste natočili kozarec BIO soka Dana, boste videli, da odgovor le ni tako preprost, kot se zdi na prvi pogled.

Skrbno izbrani okusi

Okusi, ki sestavljajo novo kolekcijo BIO sokov Dana, so izjemno skrbno izbrani in so prava odločitev za brezskrbno poletno osvežitev. Trije okusi iz sedmih sadežev in enega zelišča so prava odločitev za brezskrbno poletno osvežitev.

Poletje je čas za eksperimentiranje. Zakaj si ne bi letos privoščili pijače s stoodstotnim sadnim deležem ekološke pridelave brez dodanega sladkorja? | Foto: Bojan Puhek Poletje je čas za eksperimentiranje. Zakaj si ne bi letos privoščili pijače s stoodstotnim sadnim deležem ekološke pridelave brez dodanega sladkorja? Foto: Bojan Puhek

sok poletje kozarec pijača Dana | Foto: Kaj boste izbrali zase in za svoje najdražje?

Good night: (BIO)  jabolko, limona, z izvlečkom ingverja in mete

Perfect morning: (BIO)  jabolko, mango, korenček, limona

Strong Day: (BIO)  jabolko, aronija, borovnica

Kaj vse se skriva v BIO sokovih Dana?

BIO sokovi Dana so pakirani v 0,75 litrsko embalažo. | Foto: Bojan Puhek BIO sokovi Dana so pakirani v 0,75 litrsko embalažo. Foto: Bojan Puhek

Aronija ali sibirska borovnica je grm s črnimi jagodami iz Severne Amerike, ki imajo močan grenko-kiselkast okus, zaradi česar so primernejše za predelavo v sokove in marmelade ali džeme. Vsebujejo vitamine P, C, B in A, minerale in veliko vodotopnih pigmentov antocianov, ki delujejo kot antioksidanti.

Mango ali kralj poletnega sadja je eden najbolj priljubljenih tropskih sadežev pri nas, saj poleg tega, da je okusen, vsebuje tudi veliko vitaminov, kot so provitamin A, vitamini B3, B5, B6, C ter E, in minerale baker, mangan, magnezij, kalij in cink. 

Jabolko: največ koristnih sestavin je v lupini, zato je pomembno, da uživamo ekološko pridelane sadeže. Posamezne sorte jabolk lahko vsebujejo do 40 miligramov vitamina C na 100 gramov sadeža. Vsebujejo veliko sadnih kislin, topno vlaknino pektin in okoli 10 odstotkov sladkorjev. Med rudninami, ki jih jabolko vsebuje, so najpomembnejše kalij, kalcij, magnezij, železo in fosfor.

Sedem sadežev in eno zelišče v BIO sokovih Dana zagotavljajo edinstvene okuse. | Foto: Bojan Puhek Sedem sadežev in eno zelišče v BIO sokovih Dana zagotavljajo edinstvene okuse. Foto: Bojan Puhek

Borovnica ali super sadež je zaradi velike vsebnosti vitaminov, mineralov ter polifenolov v tradicionalni evropski medicini prisoten že skoraj tisoč let. Borovnice so dragocen vir vitaminov A, B in C, železa in kalcija. 

Korenček je okusna vrtnina z visoko hranilno vrednostjo. Bogat je z alfa- in betakaroteni, ki se v telesu s pomočjo maščobe presnavljajo do vitamina A. Karoteni imajo funkcijo antioksidantov. Korenje je bogato tudi s topnimi vlakninami. V soku se korenje zelo dobro kombinira z jabolkom, limona pa v tej kombinaciji omili njegovo sladkost.

Limona je citrus, ki ga lahko uporabljamo na številne načine v kulinariki in kozmetiki. Že samo vonj limone nas napolni z energijo. Dodajamo jo solatam, prigrizkom in drugi hrani, saj obogati njen okus.

Dana z novimi sokovi upošteva potrošnike, ki si želijo kakovostne ekološke ponudbe. | Foto: Bojan Puhek Dana z novimi sokovi upošteva potrošnike, ki si želijo kakovostne ekološke ponudbe. Foto: Bojan Puhek

Ingver je zelo uporabna korenika, ki jo uporabljamo kot začimbo. Ima oster vonj in rahlo pekoč okus. Je eno izmed najbolj priljubljenih zelišč na svetu.

Meta ima zelo prijeten vonj in svojevrsten okus, ki najprej ogreje grlo in trebuh, nato pa pohladi. Z njo obogatimo koktajle, osvežilne pijače, likerje, bombone, žvečilne gumije, slaščice ter različne omake in solate.

Ekološko za vse, ki prisegajo na zdravo prehrano

Kakovost surovin in izdelkov preverjajo certifikacijske institucije.  | Foto: Bojan Puhek Kakovost surovin in izdelkov preverjajo certifikacijske institucije. Foto: Bojan Puhek

Ekološki znak kakovosti BIO sokov Dana zagotavlja skrbno izbrane bio surovine. Pridelava, predelava in polnjenje izdelkov potekajo po bio standardih in jih strogo nadzorujejo certifikacijske institucije.

Sokovi vsebujejo le naravno prisotne sladkorje iz sadja in zelenjave, so brez dodanih konzervansov, barvil in dodanega sladkorja. Izdelki so polnjeni v visoko kakovostno embalažo.

S premium kategorijo bio izdelkov v podjetju Dana sledijo novim trendom v smeri upoštevanja potrošniških navad, ki težijo k zavedanju o zdravi prehrani.

Kaj pravzaprav pomeni BIO?

Bio surovine so pridelane in predelane na naraven način, brez uporabe pesticidov, konzervansov, umetnih arom, barvil in gensko spremenjenih organizmov. Rastline za te surovine rastejo na zdravih tleh, ki niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili.

Pridelava in predelava poteka brez dodatkov kemičnih sestavin, kar ohrani večino vitaminov in mineralov. Izdelki, pridelani in predelani na ta način, imajo posebno oznako: BIO in/ali EKO in/ali Organic. Te so zakonsko določene za izdelke, za katere veljajo zelo strogi predpisi o načinu predelave. Poleg te oznake mora biti še oznaka inštituta, ki je to certificiral – pri izdelkih Dana je to Inštitut Kon-Cert s št. SI-EKO-001.

Ne spreglejte