Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
18.18

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zdrava hrana

Četrtek, 27. 6. 2013, 18.18

8 let, 2 meseca

Naša spolna moč je odvisna tudi od hrane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Naše telo je zrcalna podoba naše prehrane, aktivnosti in konec koncev načina življenja. Kaj jemo, pa se pozna tudi v našem seksualnem življenju oziroma vsem, kar je povezano z njim.

Beli tok, močna menstruacija, težave s prostato, neplodnost, prezgodnji izliv … Vse to vpliva na našo spolno moč, ki pa je na nek način povezana z našo prehrano. S pravilnim uživanjem pa lahko te težave nekoliko omilimo oziroma zmanjšamo.

Vzrok za zgoraj naštete težave se skriva v vitalnosti naših ledvic. Uživanje hrane, ki je močno predelana, konzervirana, pridelana s pomočjo umetnih gnojil in vsebuje veliko E-jev namreč povzroča upad ledvičnega potenciala in s tem upadanje spolne moči.

Kaj jesti, da bodo naši spolni organi vitalni? V prehrani je dobrodošla predvsem doma predelana hrana. Le ta naj bo, da bodo naši spolni organi bolj vitalni, večinoma temne in črne barve, kot so na primer črni sezam, črna in rdeča leča, črni fižol, črna soja, čičerika, suhe slive, melona. K krepitvi ledvic in rodil pa blagodejno vplivajo tudi gomolji zelene, koromača, pastinak in koleraba.

Zdrav pa je tudi peteršilj, iz katerega (tako iz korena kot iz listov) lahko naredite peteršiljev sok ali čaj. Peteršilj namreč pospešuje izločanje urina, kar blagodejno vpliva na ledvice in mehur – preprečuje vnetja. Podobno delujejo tudi beluši oziroma šparglji. Na moške, ki imajo težave s prostato, pa bodo blagodejno delovale bučne pečke in bučno ali orehovo olje, orehi in lešniki.

Cink in folna kislina za boljše spermije Plodnost in erektilna sposobnost izgineta zaradi pomanjkanja kinka in folne kisline. Cink vpliva na rodila in ga lahko najdete v žitu z globokimi koreninami, kot sta pira ali kamut. S folno kislino je bogata špinača, beluši, avokado, rdeča pesa in brstični ohrovt. Piko na i pa boste naredili še z dodatkom vitamina E, ki ga lahko najdete v arganovem olju, oreščkih, zelenolistnati zelenjavi. Vitamin E zavira rast rakavih celic prostate in raka dojk.

Zdravje ledvic pomeni zdravo telo Ena od najboljših pripravkov je brusnica v vseh možnih oblikah, saj preprečuje naselitev bakterij na stene sečil. Snov, ki jo vsebuje brusnica, namreč prepreči vnetje nožnice in srbečico zunanjega splovila. Podobno delujejo tudi borovnice oziroma slive.

Omega 3 maščobne kisline za bolečo menstruacijo Če imate boleče menstruacije, se izogibajte prehrane, bogate z omega-6 maščobnimi kislinami oziroma hrane živalskega izvora. Namesto tega posezite po z omega 3 maščobnimi kislinami bogato hrano. Pomagajo predvsem olja, kot sta laneno in konopljino. Maternične krče pa sproščajo tudi koper, kumina in koromačev čaj – pospešijo menstruacijo in hkrati tudi uredijo menstrualni cikel.

Koprive za čiščenje ledvic Za ženske težave in za čiščenje ledvic so odlični katerekoli listi koprive, saj se razlikujejo le po okusu. Nekateri so pač nekoliko bolj neokusni. Iz kopriv si lahko pripravite juho ali pa jih v prehrani uporabite namesto špinače.

Kozarec vode ali dva pred spolnostjo je še kako koristen, saj moškim zagotovi trdnejšo in trajnejšo erekcijo, ženskam pa spodbudi libido.

Ne spreglejte