SiolNET. Trendi Zdravje
Vsebino omogoča Beiersdorf
  • Messenger
  • Messenger

Najbolj priljubljeni športi ta hip

 | Foto:
Vsebino omogoča Beiersdorf

Glavni cilj rekreativnih športnikov je dobra telesna pripravljenost, šport pa jim ponuja tudi zabavo in sprostitev ter vedno nove izzive. Zato so nekateri športi bolj modni od drugih.

Trening ni le vadba, je tudi zabava

Redno gibanje in telesna vadba posameznika okrepijo tako telesno kot mentalno, saj se med treningom v našem telesu odvijajo številni procesi, ki vplivajo na razpoloženje in videz. Razvedrilo in sprostitev sta dva od glavnih razlogov, zakaj se ukvarjamo z določenim športom.

Dejavnosti, ki nas sproščajo in zaradi katerih se veliko lažje spopadamo z vsakodnevnim stresom, pa se prilagajajo potrebam sodobnega človeka in se spreminjajo hkrati z modnimi trendi in napredkom tehnologije.

Pri športnih aktivnostih bomo veliko bolj sproščeni, če bomo na treninge prihajali sveži, urejeni in prijetno dišeči. Zato naj bo v vsaki športni torbi tudi dezodorant, ki nam mora poleg vonja ponujati tudi zaščito. Pri rekreaciji so pazduhe zelo obremenjene, zato je izbira dezodoranta zelo pomembna.

Najprimernejši je šport, pri katerem se počutimo vrhunsko

Rekreativni športnik lahko danes izbira med velikim številom različnih športov. Danes so bolj priljubljeni drugi športi kot včasih, za nekatere pa lahko rečemo, da so vedno v modi. Med takšnimi sta na primer golf in pohodništvo. To dvoje nikoli ne bo iz mode.

Visoko intenzivna aerobika je postala pravi hit. Vadba poteka pod strokovnim vodstvom in posamezniku ponuja dobro telesno pripravljenost. Eden od pomembnih dejavnikov priljubljenosti je tudi to, da vadimo v družbi in smo zato bolj motivirani za redne treninge.

Nordijska hoja je postala pravi modni hit med športi, ki jih lahko izvajamo tudi med hladnejšim obdobjem leta. Gre za posebno vrsto hoje, pri kateri je aktivno celotno telo. Na prvi pogled gre za zelo preprosto aktivnost, vendar sčasoma vidimo, da gre za zelo učinkovito in celostno vadbo, ki je dostopna prav vsakemu rekreativcu. Preden začnete sami nabirati kilometre, se poučite o pravilni tehniki.

Nirvana fitness povezuje pozitivno glasbo, s kombinacijo pilatesa, joge in funkcionalnih vaj za izboljšanje gibljivosti, moči in oblike telesa ter posebno tehniko in ritem dihanja. Ta kombinacija ustvarja čudovito rešitev za uravnoteženje stresnega načina življenja.

Vadba na trampolinu je zelo energična vadba, ki prinaša številne pozitivne učinke na telo in razpoloženje. Poskakovanje na trampolinu je veliko manj obremenilno za telo kot tek ali skoki na trdi podlagi. Hkrati s krepitvijo mišic pa naredimo veliko za ravnotežje telesa in limfni sistem.

Potni madeži na obleki so neprijetna nadloga, ki je pri športu neizogibna. S primernim dezodorantom lahko vedno poskrbimo za prijeten telesni vonj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin