SiolNET. Trendi Zdravje
2,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Naj wellnessi v Sloveniji so ...

2,18

termometer

wellness, spa, središče dobrega počutja
Foto: Thinkstock

Kateri slovenski centri dobrega počutja oziroma wellnessi so v pretekli sezoni najbolj navdušili s svojo urejenostjo in ponudbo?

Letos je pod okriljem turistično informativnega portala www.dj-slovenija.si oziroma radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija že deveto leto zapored potekal izbor Naj wellness, v katerem so izbirali najboljše centre dobrega počutja v petih kategorijah - glede na velikost in posebnosti ponudbe.


Zmagovalci so v Ljubljani, Mariboru, Dobovi, Podčetrtku in na Jelenovem grebenu

wellness, spa, središče dobrega počutja Foto: Thinkstock Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil wellness v ljubljanskem Vodnem mestu Atlantis, sledita mu Harmonija v Mengšu in Galactica v Velenju.

V kategoriji malih rezidentov je najbolj prepričal wellness center Oaza miru v Mariboru, na drugem mestu je Fanči v Ljubljani, na tretjem pa Beli Lotos v Kranju.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Paradiso v Dobovi, na drugem mestu je tokrat Vitarium v Šmarjeških Toplicah, na tretjem pa wellness v Termah Dobrna.

Orhidelia v Termah Olimia v Podčetrtku je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu welness v Thermani Laško in Balnea v Dolenjskih Toplicah.

V kategoriji Podeželski wellness je tokrat slavil wellness Lara z Jelenovega grebena v Olimju. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Korošec v Mozirju, na tretje pa wellness kmetije Podpečan.


wellness, spa, središče dobrega počutja Foto: Thinkstock

O zmagovalcih so z glasovanjem odločili ljubitelji tovrstnih razvajanj, ki so oddali prek 13.500 glasov, so sporočili organizatorji izbora. Ti so še poudarili, da želijo z izborom Naj wellness širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja na splošno, pa tudi o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov.

"Wellness že dolgo ni več le sproščanje v savnah in bazenih"

"Iz leta v leto se na področju wellnessa razvijajo različni novi produkti in storitve, vse več je poudarka na različnih tehnikah sproščanja, aktivnostih za dušo ter zdravi prehrani. Wellness že dolgo ni več le sproščanje v savnah in bazenih, in to želimo predstaviti vsem, ki želijo izboljšati svoje življenje. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev," so prepričani v uredništvu Dobro jutro, Slovenija, kjer se zdaj že pripravljajo na izbor najboljših slovenskih kopališč.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin