SiolNET. Trendi Zdravje
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Marko Potrč: Če bi mi kdo rekel, naj ves dan poležavam, bi bila to kazen

1,31

termometer

Marko Potrč, Jan Kovačič | Marko si ne predstavlja dneva brez rekreacije. | Foto: Ana Kovač
Marko si ne predstavlja dneva brez rekreacije. Foto: Ana Kovač

Priljubljena obraza resničnostnega šova The Biggest Loser Slovenija, Marko Potrč in Jan Kovačič, sta ob skorajšnjem koncu poletja delila nasvete, kako se rekreirati v naslednjih hladnejših mesecih, in pokazala, kakšna je lahko moč dobre motivacije.

Poletja sicer še ni konec, saj bodo naslednji dnevi v septembru lepi in sočni ter tako odlični za aktivnosti v naravi. Te pa lahko nadaljujete tudi pozneje, ko vreme ne bo več tako idealno, pravita voditelj Marko Potrč in trener Jan Kovačič, ki sta skrbela za tekmovalce druge sezone šova The Biggest Loser Slovenija.

"Slabo vreme ne obstaja, obstajajo samo izgovori in od teh je vsak slab. Ko greš ven, se primerno oblečeš, opremiš in greš lahko v vsakem vremenu, v vsakem letnem času. Zunaj imaš na voljo katerokoli aktivnost," pravi Marko.

Marko Potrč Trendi Jedilnik Marka Potrča: za zajtrk pet celih jajc in še dva beljaka #video

Jan pa ob tem svetuje, da si vsak poišče rekreacijo, ki ga veseli, pri tem pa naj se ne ozira na letne čase. "Ljudem priporočam, naj grejo v naravo oziroma si poiščejo aktivnost, v kateri uživajo. Mislim, da ni v redu, če hodiš nekam, kjer ti ni dobro. Treba si je poiskati nekaj, kar boste počeli z veseljem."

Marko, denimo, najraje teče s svojimi otroki in za njimi, Jan pa obožuje kajak. "Ker sem iz Tolmina, imam rad kajak, vodo, hribe, tek. Rad imam vsega po malo. Če pa bi moral izbirati, je to zagotovo kajak poleti na lep sončen dan."

Jan obožuje treninge v naravi. | Foto: Ana Kovač Jan obožuje treninge v naravi. Foto: Ana Kovač

Poleti tudi po dvakrat na dan

Tako Marko kot Jan si ne predstavljata dneva brez aktivnosti, poleti pa še posebej ne. Takrat samo en trening na dan zanju preprosto ni dovolj. "Poletje je obdobje, ko imaš več časa, zato se jaz včasih rekreiram tudi večkrat na dan," razlaga Jan.

Podobno je pri Marku, ki pravi, da na lenarjenje sploh ne pomisli: "Če bi mi kdo rekel, naj ves dan poležavam, bi bila to kazen."

Oba si poleti privoščita več kot en trening na dan. | Foto: Ana Kovač Oba si poleti privoščita več kot en trening na dan. Foto: Ana Kovač

Markov motivacijski govor pomagal do boljših rezultatov

Kot kaže, sta Jan in Marko odličen tandem pri motiviranju ljudi, saj sta svoje izkušnje iz šova The Biggest Loser Slovenija prenesla tudi na druge, ki so se udeležili športnega dneva v njuni družbi.

Na posebnem Hoferjevem tekaškem preizkusu 1, 2, 3, Gremo! sta udeležencem pokazala, kaj pomeni dobra motivacija. Najprej sta jih povabila, da pretečejo 400 metrov po svojih najboljših močeh, nato pa sta jim predala telefon s slušalkami, na katerem je bil posnet Markov motivacijski govor.

Skoraj vsi udeleženci so v drugo izboljšali svoj rezultat, pri čemer so jim pomagale prav Markove spodbudne besede. S pomočjo njegovega govora so spoznali moč motivacije in to, kako so lahko še boljši.

Jan je udeležence z ogrevanjem pripravil na tekaški izziv. | Foto: Ana Kovač Jan je udeležence z ogrevanjem pripravil na tekaški izziv. Foto: Ana Kovač

Sodelovalo je tudi Janovo dekle, prav tako osebna trenerka, Nives Orešnik. | Foto: Ana Kovač Sodelovalo je tudi Janovo dekle, prav tako osebna trenerka, Nives Orešnik. Foto: Ana Kovač

Vsak je moral po najboljših močeh odteči 400 metrov. | Foto: Ana Kovač Vsak je moral po najboljših močeh odteči 400 metrov. Foto: Ana Kovač

V drugo pa so to storili s pomočjo Markovega motivacijskega govora. | Foto: Ana Kovač V drugo pa so to storili s pomočjo Markovega motivacijskega govora. Foto: Ana Kovač

Pozneje so primerjali rezultate s svojimi prvimi. | Foto: Ana Kovač Pozneje so primerjali rezultate s svojimi prvimi. Foto: Ana Kovač

Preverite tudi:

Mark Wahlberg Trendi Mark Wahlberg razkril svoj urnik: vstaja ob 2.30, telovadi ob 3.40 #video Alenka Košir Trendi So fitnes vplivneži najbolj pozitiven del družbenih omrežij?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin