SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Manj jej in boš shujšal! Laž ali resnica?

2

termometer

Osebni trener Miha Geršič je prepričan, da z odrekanjem hrani svojemu telesu naredimo več škode kot koristi.

Za lepo oblikovano postavo ni dovolj, da jemo manj. Osebni trener Miha Geršič je prepričan, da je to najslabši pristop, ki ga lahko izberemo, če želimo shujšati in izoblikovati telo.

S tovrstno dieto namreč zaužijemo premalo kalorij. Ker pa je glavna naloga organizma preživetje, se pri prenizkem kaloričnem vnosu vklopi sistem varčevanja.

Telo začne varčevati z energijo na račun številnih funkcij. Posledice tega so padec motivacije in zbranosti, nezmožnost osredotočenega razmišljanja, pomanjkanje energije in podobno. Hitro opazimo, da ne delujemo več tako, kot bi morali, in nismo kos številnim dnevnim izzivom.

"Če nam zmanjkuje energije za povsem osnovne dnevne obveznosti, kako bomo lahko šele opravili kakovosten trening, ki je pogoj za fit postavo in nižji delež odvečnih maščob," se sprašuje Miha Geršič.

Ker je raven energije že tako zelo nizka, organizem začne posegati po drugih, nezdravih rešitvah, niža pa se tudi delež mišične mase. Mišice so glavni porabnik energije v našem telesu, zato se jih ob pomanjkanju energije organizem poizkuša znebiti in jih porabi kot vir energije.

Telesu ni mar za naš videz, pravi Miha, zanj je pomembno le preživetje! "Že res, da je posledica tega nižja telesna teža, vendar ne na račun odvečne maščobe, ampak na račun mišičnega tkiva. Rezultat: Telo brez prave oblike in mišičnega tonusa," razlaga osebni trener.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin