Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
12.37

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prehlad imunski sistem zdrava prehrana Valens

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 12.37

4 leta

Končno sirup za otroke z dobrim okusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Temperature padajo, prostori se zapirajo, virusi se množijo. Ste prepričani, da ste naredili vse, da bi svoje telo obvarovali pred nadležnimi prehladi in drugimi virozami?

"Moj otrok je spet zbolel" ali "Ob prvem izbruhu viroz takoj obležim". So vam takšne izjave znane? Ne dovolite, da bi tudi to jesen postale vaša stalnica, ampak poskrbite za ustrezno preventivo. Največ lahko storite sami.

Pomembna je izbira kakovostnih prehranskih dopolnil

Zaradi današnjega hitrega življenjskega sloga, ki nam ne dopušča vedno, da bi se pravilno prehranjevali, je priporočljivo, da svojo vsakdanjo prehrano dopolnimo z ustreznimi dodatki, ki spodbujajo delovanje našega imunskega sistema.

Poskrbeti moramo tako zase kot za naše najmlajše, ki so v tem času najbolj dovzetni za različne vrste obolenj.

Prav za najmlajše je slovensko podjetje Valens razvilo nov sirup za podporo imunskemu sistemu, ki je odličnega okusa jabolka, tako da ga malčki z veseljem uživajo. Sirup Valens Imunofit Junior, vsebuje dvojni odmerek betaglukanov (kar 100 miligramov na žličko), poleg vitamina C pa ima zdaj dodan še vitamin D, ki prispeva k zdravju kosti, ter cink, ki spodbuja možganske oziroma kognitivne funkcije.

Ob tem pa ne smemo pozabiti tudi na svoje zdravje, zato je pomembno, da tudi sami izberemo ustrezna prehranska dopolnila. Priporočamo tablete Valens Imunofit, ki vsebujejo 200 miligramov betaglukanov, vitamin C in koencim Q10 v vodotopni obliki, s povečano absorpcijo.

Začnite s pravo in raznovrstno prehrano

Ne bo dovolj, če se boste ob prvem padcu temperature ovili v topel šal in svoje roke ves čas dezinficirali z razkužilom. Skrb za zdravje in dobro počutje je treba začeti od znotraj, torej na krožniku.

V tem času je zelo pomembno, da svoje jedilnike obogatite z vitaminom C, ki ga najdete v sezonskem sadju, predvsem v različnih citrusih.

Strokovnjaki svetujejo, da bi morali večkrat posegati tudi po česnu, ki krepi imunski sistem in spodbuja razmnoževanje tistih celic, ki se bojujejo proti infekcijam. Velja za naravni antibiotik, uničuje bakterije, deloval naj bi tudi kot zaviralec glivičnih obolenj.

Zelo priročna je tudi čebula: po starem ljudskem izročilu pospešuje zdravljenje, dovolj je, da jo ob prvih znakih prehlada postavimo ob posteljo bolnika.

V jesenskem in zimskem času bi morali še več pozornosti nameniti tudi vnosu zelenolistnate zelenjave, ki naše telo obogati s koristnimi minerali in vitamini. Bolj pogosto si privoščite zeleno solato, ki je bogata tako z vitaminom C kot A.

Poleg zelene solate pa bi se morali na krožniku večkrat spogledovati tudi s korenjem in vso zelenjavo rdeče ali oranžne barve, ki je obogatena z betakarotenom in pomaga pri krepitvi našega organizma. Močneje obarvano korenje vsebuje več betakarotena, ki se šele v našem telesu pretvori v vitamin A. Da je pretvorba učinkovita, je potrebna prisotnost maščobe, zato je priporočljivo, da korenje uživate s kakšno maščobo, na primer s kislo smetano.

Druga priporočljiva živila: špinača, med, ananas, mango, sveže stisnjeni sokovi, zelenjavni in sadni smutiji, doma pripravljene juhe in enolončnice, brokoli, cvetača, črn poper, gobe, ingver, črni čaj in cimet.

Še nekaj trikov za zdravo telo

Poleg neustrezne prehrane na naš imunski sistem negativno vplivata tudi stres in premalo gibanja. Vsak dan lahko z majhnimi spremembami storimo ogromno, da bo naše telo bolj odporno in zdravo:

- Pijte dovolj tekočine, predvsem vode ali nesladkanih zeliščnih čajev. - Zmanjšajte vnos alkohola, cigaret. - Iz svojih jedilnikov črtajte nezdrave obroke, zmanjšajte vnos bele moke, sladkorja in nasičenih maščob. - Vsaj dvakrat na teden telovadite. - Preživite več časa na svežem zraku. - Naučite se obvladati stres. - Večkrat na dan prezračite stanovanje. - Umivajte si roke vsaj 20 sekund. - Izberite kakovostna prehranska dopolnila, ki bodo okrepila vaš imunski sistem.

Ne spreglejte