SiolNET. Trendi Zdravje
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovni dan spanja

Ko ugasnemo luči, se zgodi nekaj pomembnega #video

0,24

termometer

Danes zaznamujemo svetovni dan spanja. Spanje je bistvenega pomena za zdravje, kar je tudi letošnja tematika, zato predstavljamo deset zapovedi za zdravo spanje.

Motnje spanja lahko preprečimo ali omejimo, če upoštevamo deset zapovedi higiene spanja pri odraslih. | Foto: Shutterstock Motnje spanja lahko preprečimo ali omejimo, če upoštevamo deset zapovedi higiene spanja pri odraslih. Foto: Shutterstock

Ali ste vedeli?

Spanje je eden izmed slabše raziskanih procesov, ki se dogajajo v našem telesu. Ko ugasnemo luči, praviloma v petnajstih minutah utonemo v spanec. Če je z našim spanjem vse v redu, se zbudimo spočiti in polni sveže energije.

Tako kot sta za dobro počutje bistvenega pomena uravnoteženo prehranjevanje in redna vadba, moramo k temu prišteti tudi kakovostno spanje, ki je temelj posameznikovega fizičnega, duševnega in socialnega počutja.

Med ljudmi še ni splošno sprejeto dejstvo, da je spanje nujno za naše dobro počutje, in prav svetovni dan spanja je ena takšnih priložnosti, da tudi mediji opozorimo na pomen te dejavnosti v našem življenju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin