Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
11.11

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ustna higiena zobna ščetka Curaprox advertorial

Torek, 13. 10. 2015, 11.11

2 meseca, 2 tedna

Kaj se skriva med vašimi zobmi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ali ste vedeli, da tudi po pravilnem ščetkanju vaši zobje še niso popolnoma čisti? Poglejte bliže: kaj se skriva med vašimi zobmi?

Tudi z izbiro najbolj kakovostne ščetke in s popolnim poznavanjem vseh tehnik pravilnega ščetkanja, vaši zobje ne bodo popolnoma čisti. Zobna ščetka namreč očisti samo 70 odstotkov površin zob, kar pomeni, da se 30 odstotkov zobnih oblog še vedno skriva med vašimi zobmi in dela nepopravljivo škodo – tako dlesnim kot zobem.

Kako doseči stoodstotno čistočo zob?

Pri higieni zob velja osnovno pravilo, da je treba zobe očistiti ne le z običajno zobno ščetko, ampak vsakič še z medzobno ščetko, ki učinkovito odstrani ostanke hrane na tistih področjih, kamor ščetka ne seže.

Zobna ščetka in medzobna ščetka tako predstavljata popoln par, obe s svojo ključno nalogo, skupaj pa izpopolnjen duet, ki predstavlja pravo simfonijo za higieno vaših zob.

Pri redni ustni higieni pogosto pozabljamo prav na medzobno ščetko, ki je pomembna iz več razlogov. Ostanki hrane lahko povzročijo zobno gnilobo, ki se pogosto razvije prav na težko dostopnih površinah zob v medzobnem prostoru, hkrati pa so tudi najpogostejši razlog za razvoj vnetja dlesni. Nezdravljeno vnetje dlesni napreduje v napredovalo obliko vnetja obzobnih tkiv oz. parodontalne bolezni, za katero velja, da je najbolj razširjena kronična bolezen.

Kako kupiti pravo zobno ščetko in medzobno ščetko?

Kupite praktične, nežne in kakovostne izdelke, ki vam bodo olajšali vsakodnevno higieno zob in hkrati poskrbeli za popolno čistočo.

Žleb na robu med zobom in dlesnijo, kjer se vnetje dlesni začne, je zelo tesno območje. Mehke zobne obloge, ki se nabirajo v njem, lahko zato učinkovito očistimo le s ščetko z zelo tankimi, gosto vpetimi ščetinami, kot jih ima zobna ščetka Curaprox CS 5460 ultra soft s 5460 ščetinami. Trde in srednje trde zobne ščetke, ki imajo manj kot tisoč ščetin, ne dosežejo mehkih zobnih oblog v žlebu med zobom in dlesnijo, saj imajo premalo ščetin, hkrati pa so zaradi njihove debeline te tudi trše. Močan pritisk s takšno ščetko lahko povzroči tudi poškodbe na dlesni in površini zoba ali razgaljenje zobnega vratu.

Pri izbiri medzobne ščetke moramo biti pozorni, da je žično jedro medzobne ščetke zelo tanko, ščetine na njej pa karseda fine in dolge. Tako lahko medzobna ščetka nežno, učinkovito in varno zapolni celoten medzobni prostor. Ščetine morajo biti tudi izjemno elastične, da se v medzobnem prostoru lahko popolnoma razprejo – in učinkovito očistijo tudi vbočene površine zob .

Superduo bo dosegel stotko

Prav z namenom, da bi poudarili pomen skupnega učinka zobne in medzobnih ščetk, je Curaprox razvil popoln dvojec, imenovan Superduo, ki združuje vse tisto, kar potrebujete za stoodstotno čisti nasmeh: zobno ščetko CS 5460 ultra soft in medzobno ščetko Curaprox CPS prime.

Podarjamo vam deset kompletov Superduo!

Nagradna igra je končana. Imena nagrajencev bomo objavili v kratkem.

Ne spreglejte