SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je zares potrebno, da preoblikujemo svojo postavo? (video)

1

termometer

Najtežje pri odločitvi za drugačen življenjski slog je spremeniti svoje stare navade: še posebej, če radi dobro jemo, poležavamo in se vsakič znova zaletimo v hujšanje.

Kljub ogromni želji, jasno določenemu cilju in vsem potrebnim informacijam marsikdo ne doseže želenega rezultata ali pa se preobrazbe sploh ne loti. Kje se skriva težava in kaj je tisto, kar številnim posameznikom preprečuje boljše ter lepše življenje z manj kilogrami in lepšo postavo, razkriva Miha Geršič. Seveda pa ponuja tudi rešitve.

Najtežje je spremeniti stare navade Večino od uspeha loči to, da se težko znebijo starih navad. Kljub na videz precej preprostim korakom se velikokrat zgodi, da marsikdo ne najde pravega načina, kako se lotiti sprememb.

1. Preobrazbe se lotimo postopoma Pomembno je, da se preobrazbe lotimo postopoma. To je tisto, kar večino loči od super rezultata. Ne smemo se zaleteti v preobrazbo kar čez noč. Majhni koraki so tisti, ki nas bodo popeljali do cilja.

2. Gibanje mora biti zabavno Zelo pomemben del telesne preobrazbe je gibanje. Ker je pomembno, da se med vadbo zabavamo, moramo poiskati trening, vadbo ali telesno aktivnost, pri kateri kar se da uživamo. Naš cilj je spremeniti življenjski slog, zato ne počnimo stvari, ki jih sovražimo. Če ne želimo kolesariti, se podajmo na tek, če ne želimo teči, pojdimo v hribe ali v fitnes na skupinsko vadbo …

3. Spremenimo prehranjevalne navade Tako kot pri telesni aktivnosti se tudi pri hrani odločimo za spremembe, ki nam bodo ustrezale. Ne silimo se v uživanje živil, ki nam niso všeč. Pomembno je, da uživamo v hrani, a izbrati moramo kakovostna, zdrava živila ter eksperimentirati z zelenjavo, zelišči, začimbami in različnimi načini priprave.

S postopnimi koraki in spremembami bomo oblikovali zdrav življenjski slog, v katerem bomo uživali, se zabavali in dosegli rezultate, ki si jih želimo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin