Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 11. 2017,
15.55

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Life Center

Foto: Thinkstock

Natisni članek

stres izgorelost dobro počutje advertorial Life Center

Sreda, 29. 11. 2017, 15.55

2 meseca, 2 tedna

Energijsko polnjenje za hitro izboljšanje počutja

Vsebino omogoča Life Center

Foto: Thinkstock

Če občutite preobremenjenost na delovnem mestu in stalne pritiske, ki se kažejo kot velik stres, pazite, da ne izgorite.

morje čoln morski psi | Foto:

Uničujoče posledice stresa

Znaki negativnih posledic stresa, ki lahko vodijo do izgorelosti, so:

  • napetost,
  • pomanjkanje energije,
  • nekakovostno spanje,
  • hitra utrujenost,
  • nestrpnost,
  • prepirljivost,
  • povišano bitje srca,
  • zmanjšanje libida,
  • jutranja utrujenost,
  • slaba koncentracija,
  • bolečine v mišicah ali križu ...

Kadar telo naravno ne more odpraviti učinkov stresa, se pojavi izgorelost (ang. burnout). Posledice daljšega izpostavljanja intenzivnemu stresu so kronična utrujenost, razdražljivost, apatija in odpoved imunskega sistema, ki vodijo v resne zdravstvene težave.

Izgorelost se pojavi tudi pri ljudeh, ki trpijo zaradi določenih kroničnih bolezni, kar postopno vodi k depresiji.

Izgorelost pozdravimo, če spoznamo vzroke

ženska narava veter | Foto: Pexels Foto: Pexels

Zdravljenje izgorelosti je učinkovito, če odpravimo vzroke zanjo. Do vzrokov pa lahko pridemo le s pomočjo strokovnjakov iz tega področja. Sam počitek nam le do neke mere povrne energijo. Za rešitev problema je v prvi fazi potrebno povrniti izgubljeno energijo s pomočjo strovnjakov, v naslednji fazi pa lahko postopoma začnemo spreminjati življenjski slog in tako ustavimo začarani krog izgorelosti, katere posledica je depresija.

Pomoč pri globoki sprostitvi in povrnitvi izgubljene energije ter dolgoročni spremembi načina življenja ponujajo v Life Centru, kjer deluje posebna Energijska klinika. Strokovno osebje na kliniki poskrbi za revitalizacijo telesa in duha ter pomaga odpraviti vse težave, povezane s stresnim načinom življenja.

Energijska klinika je namenjena vsem, ki se želijo napolniti z novo, svežo življenjsko energijo.

Od tiščanja v prsih do paničnega napada

Eden najpogostejših simptomov izpostavljenosti stresu je tiščanje v prsih, ki se pojavi pri preobremenjenih osebah.

To so običajno zelo aktivni ljudje, podjetniki, obrtniki, menedžerji. Za svojo uspešnost morajo imeti jasne misli, dovolj optimizma in veliko energije. Prav tiščanje v prsih, ki se pojavlja ob preobremenitvah, lahko povzroči veliko stisko. V nekaterih primerih se tiščanje v prsih lahko razvije celo v panični napad, ki prizadene ljudi vseh starosti.

* Z oddajo podatkov se strinjate, da bodo vaši podatki posredovani na Life Center.

Pomoč nekoga, ki vidi dlje

narava kompas | Foto:

Pri premagovanju stiske, povezane s preobremenjenostjo in hudim stresom, je včasih dovolj le sprememba načina življenja. O tem je seveda lažje govoriti kot pa imeti tudi moč to izpeljati.

Povsem jasno je, da pri hujših obremenitvah ni dovolj, če začnemo hoditi na redne sprehode, uvedemo zdravo prehrano in se izogibamo dejavnikom, ki so povzročili neprijetno stanje, v katerega smo se ujeli.

Ko začutimo, da moramo narediti prvi korak k rešitvi naših težav, je prav, da se obrnemo na nekoga, ki nas bo celostno obravnaval. Le tako bo lahko svetoval, kaj res potrebujemo za ponovno vzpostavitev ravnovesja.

Vsi, ki se spopadamo s hudim stresom, se moramo zavedati, da nimamo dovolj moči, da bi lahko brez strokovne pomoči premagali stres in preobremenjenost.

Kako odpraviti simptome paničnega napada?

stres panični napad | Foto:

Stiska, ki jo povzroča stres, nas popolnoma ohromi, tako da pozabimo na vse lepote življenja. Še huje je, kadar stres v obliki paničnega napada prevzame nadzor nad našim telesom. Takrat nas zajame tesnoba, ki povzroča dodatne navale strahu.

Če je le mogoče, si v primeru tovrstnih napadov naredimo načrt, kako se bomo čim hitreje znebili simptomov, ki spremljajo panični napad. Simptomi, kot so tiščanje v prsih, napetost, razdražljivost, pospešeno bitje srca, pomanjkanje koncentracije, povečana utrujenost, bolečine v mišicah ipd., zahtevajo čimprejšnje ukrepanje. Kako se znebiti strahu oziroma simptomov preobremenjenosti?

Program Energijsko polnjenje moči je idealen za vse, ki iščejo način, kako se znebiti strahu in drugih vsakdanjih težav, povezanih s stresom.

Ker se v Energijski kliniki zavedajo, da ni vedno dovolj le ponuditi odgovor na vprašanje, kako se znebiti strahu, ampak je treba zagotoviti tudi hitre učinke, so razvili poseben program za aktivne ljudi, ki jih zanimajo merljivi rezultati in hitro izboljšanje počutja.

Telo se je sposobno regenerirati samo, potrebuje le pravo stimulacijo

narava morje | Foto:

Nakopičeno negativno energijo v Energijski kliniki znajo nadomestiti s pozitivno. Program Energijsko polnjenje, ki je na voljo v več različicah, stavi na celostni pristop, ki pripomore k samoregeneraciji telesa ter vzpostavitvi izgubljene moči in notranjega miru.

Tretmaji v Life Centru so izredno prijetni ter so kombinacija masaže hrbtenice in nežnih pritiskov akupresurnih točk, ki izvirajo iz tradicionalne kitajske medicine in so nadgrajeni z naprednimi tehnikami za stimulacijo energijskega pretoka. Potekajo v mirnem okolju, v stanju popolne sprostitve, ko se lahko popolnoma odklopimo in začutimo polnjenje energije.

Programi Energijske klinike Life Center:

Energijsko širjenje uma: Program je namenjen bogatenju zavesti, poglabljanju znanja o življenju, širjenju horizonta. Namenjen je vsem, mlajšim in starejšim, ki se želijo učiti, kako prenesti energijska znanja v svoje vsakdanje življenje.

Energijsko popravljanje telesa: Strokovni program je namenjen ljudem, ki prihajajo zaradi težav z zdravjem, s konkretno zahtevo ali težavo. Priporočamo ga vsem, ki so pripravljeni spremeniti življenjske navade in so najbrž že preizkusili marsikatere metode, vendar brez pravega rezultata. Namenjen je tistim, ki so osredotočeni predvsem na fizični, otipljiv rezultat.

Energijsko polnjenje moči: Ta program je namenjen aktivnim ljudem, podjetnikom, obrtnikom, menedžerjem ter vsem, ki so podvrženi stresu, psihičnim in fizičnim naporom ter potrebujejo razbremenitev. Najpomembnejši so jasen um, moč, volja, optimizem, kreativnost in stabilna produktivnost. To je program za tiste, ki želijo hiter učinek.

Tretmaji, ki jih izvajajo na Energijski kliniki:

E.Vitalizacija™: Tretma obnove vsakodnevne življenjske energije.

E.Hrbtenica™: Tretma jačanja hrbtenice in vitalnih organov.

E.Črpališče™: Inovativen tretma za razvoj življenjskih potencialov.


KONTAKT:

Life Center je v prvem nadstropju nakupovalne galerije v Kristalni palači.

Naslov: Ameriška ulica 8, BTC, Ljubljana

Elektronski naslov: info@lifecenter.si

Telefon: 01 542 33 59, 040 230 227, 030 440 391

Ne spreglejte