Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zdrava prehrana preobrazba

Torek, 12. 8. 2014, 12.27

8 let

5 živil, ki ubijajo trdovratne maščobne obloge okoli trebuha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pridno telovadite in jeste zdravo, maščobnih oblog na trebuhu pa se kar ne morete znebiti? Predstavljamo izbor petih živil, s katerimi bomo do cilja prišli še hitreje.

Pri preobrazbi telesa ni pomembno le to, da jemo zdrava in čim bolj sveža živila, pomembno je tudi to, da vemo, kaj vse, kar pojemo, vsebuje. Tako lahko kombiniramo različne sestavine in si pripravimo uravnotežen obrok z vsemi potrebnimi snovmi.

Miha Geršič, ki nam vsak teden svetuje na poti do popolne postave, je tokrat izbral pet živil, ob uživanju katerih se bo nadležna maščoba na trebuhu stopila še hitreje – ob redni vadbi, seveda.

1. Ekstra deviško oljčno olje Ekstra deviško oljčno olje je na našem seznamu zasedlo prvo mesto in je dokaz, da vseh maščob ne smemo postaviti v isti koš. Vsebuje namreč mononasičene maščobne kisline, ki dejansko pospešijo izgorevanje odvečnih maščob in pozitivno delujejo na raven holesterola HDL.

2. Jajca Drugo mesto na naši super lestvici zasedajo jajca. Gre za živilo, ki ga poznamo predvsem kot odličen vir beljakovin. Jutranja omleta nas bo dodobra nasitila in poskrbela, da v dopoldanskih urah ne bomo pomislili na nezdrav prigrizek. Kot dodatek pa v jajcih najdemo tudi vitamin B12, ki pomaga pri razgradnji maščobnih celic.

3. Puranje meso Na tretjem mestu najdemo pravega borca proti maščobnim blazinicam. Puranje meso je polno beljakovin, poleg tega pa ima nizko kalorično vrednost. Kot da že to ni dovolj, pa v puranjem mesu najdemo tudi levcin, ki poskrbi za mišično tkivo in pospeši metabolizem.

4. Losos Za to, da bo vaša presnova še hitrejša, bo poskrbel četrti udeleženec našega seznama. Meso lososa je bogato z zdravimi maščobnimi kislinami omega 3, ki še dodatno pospešijo našo presnovo in posledično porabo odvečnih maščobnih oblog. Ko pripravljamo lososa, ne pozabimo na limono in rožmarin, ki ribi dodata res super okus.

5. Avokado Zadnji na našem seznamu, a zato nič manj učinkovit, pa je avokado. Živilo, bogato z vlakninami, bo poskrbelo za nemoteno delovanje prebavnega trakta. Poleg tega pa nas avokado hitro nasiti, zato se bomo brez težav odpovedali nezdravim obrokom.

Zdaj, ko vemo, na katera živila na smemo pozabiti, je pomembno, da jih na svoje jedilnike čim hitreje uvrstimo. Na svoj urnik obveznosti dodajmo še redno telesno aktivnost in Miha je prepričan, da se bomo od osovraženega trebuha poslovili hitreje, kot si lahko sploh mislimo. Nova podoba in obilica energije bosta življenje dvignili na povsem novo raven.

Ne spreglejte