Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
12.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Natisni članek

Lidl Slovenija advertorial dobrodelnost šolske potrebščine Matej Markovič Anina zvezdica Ustvarimo boljši svet

Sreda, 2. 9. 2015, 12.11

2 meseca, 1 teden

Vmesni rezultati akcije Srce Sloveniji: šolske potrebščine za 700 otrok

Siol.net

Humanitarno društvo Never Give Up je z akcijo Srce Sloveniji, ki traja do konca septembra, zbralo šolske potrebščine za 700 otrok. Predali so jih Anini Zvezdici, ki je poskrbela za razdeljevanje.

Zavod za pomoč socialno ogroženim Anina zvezdica že drugo leto sodeluje z društvom Never Give Up, ki je tudi letos pripravilo vseslovensko humanitarno akcijo Srce Sloveniji. Pred dnevi je vsa Slovenija navijala za jeklenega Mateja Markoviča, ki je na več kot 1.200-kilometrski vzdržljivostni preizkušnji razdajal svoje srce vsem socialno ogroženim otrokom.

Denar, ki se je do zdaj nabral prek SMS-donacij v okviru te akcije, so namenili nakupu šolskih potrebščin, za njihovo nemoteno razpošiljanje pa skrbijo pri Anini zvezdici. Vmesni rezultati so pokazali, da je akcija izjemno uspešna. Za zdaj so zbrali 15 tisoč evrov in jih namenili za nakup tistih stvari, brez katerih nobena družina septembra ne more začeti šolskega leta – šolskih potrebščin. Sestavili so komplete za kar 700 otrok.

Akcija traja še do konca septembra. Ves denar, ki se bo v tem času nabral z SMS-donacijami, bo Srce Sloveniji namenil nakupu hrane in plačilu položnic za socialno ogrožene družine, s katerimi sodeluje zavod Anina zvezdica, ki bo poskrbel tudi za razpošiljanje hrane.

Akcija traja še mesec dni

Ana Lukner: "Nekateri pokličejo in povejo: 'Ana, ne vem, ali naj kupim hrano ali zvezke'. Stanje je vedno hujše."

Še skoraj mesec dni je, da s svojim prispevkom olajšate življenje tistim, ki živijo v revščini.

Pošljite SRCE5 na 1919 in prispevajte pet evrov za nakup hrane in plačilo položnic za socialno ogrožene družine.

"Za pakete šolskih potrebščin se je prijavilo več kot dva tisoč družin. Razdelili jih bomo tistim, ki jih lani niso dobili in za katere vemo, da so resnično v hudi stiski," je povedala ustanoviteljica zavoda Ana Lukner, medtem ko je urejala pakete, ki jih je vodja projekta pri Srce Sloveniji Robert Šmid pripeljal v osrednje skladišče v Ljubljano.

Zvezki, pisala in torbe so že na poti po Sloveniji

Centralno skladišče Anine zvezdice skoraj poka po šivih, vendar akcije še ni konec.  | Foto: Centralno skladišče Anine zvezdice skoraj poka po šivih, vendar akcije še ni konec.

Tako kot je Matej Markovič s svojo voljo in izjemno telesno vzdržljivostjo prepotoval Slovenijo, so zdaj na poti tudi paketi šolskih potrebščin. V ljubljanskem skladišču so se med našim obiskom grmadili kupi paketov, namenjeni otrokom iz Ljubljane in okolice. V Kamnik, Radovljico, Mursko Soboto in Trbovlje, kjer delujejo izpostave Anine zvezdice, pa bodo pakete razvozili prostovoljci.

"Prinesli smo vse, od pisal do zvezkov in torb. Vse je novo, kakovostno, za dečke in deklice," je povedal vodja projekta Robert Šmid, ki je v akcijo Srce Sloveniji vpet že od lanskega leta, pri društvu Never Give Up (vodi ga Matej Markovič) pa je aktiven že štiri leta. Tudi sam je z Matejem pretekel zavidljivih 70 kilometrov, odziv Slovencev pa ga je prijetno presenetil.

"Presrečna sem, da se je toliko nabralo. Pomaga mi že 150 prostovoljcev, prijavljajo se podjetja, ki bi rada pomagala z brezplačno dostavo paketov, saj si veliko družin ne more privoščiti vožnje do skladišč," je med urejanjem paketov razlagala Ana Lukner, sicer podjetnica, ki je trenutno vpeta v več kot 20 različnih projektov. Seveda je z Matejem Markovičem tekla tudi ona – premagala je več kot 50 kilometrov.

Poštar, ki namesto položnic prinese vrednostne bone

Ana Lukner in poštar Peter (foto: osebni arhiv Ane Lukner) | Foto: Ana Lukner in poštar Peter (foto: osebni arhiv Ane Lukner) Medtem ko sta Ana in Robert urejala pakete, je v skladišče prišel poštar Peter. Sam si je zadal posebno nalogo, in sicer poleg rednih poštnih pošiljk k Ani nosi tudi vrednostne bone za hrano.

"Vse napitnine, ki jih dobim, zamenjam za vrednostne bone in ko se jih nekaj nabere, jih odnesem Ani, da jih razdeli med tiste, ki nimajo nič. Če bi vsi dali čisto malo na stran za socialno ogrožene, bi bilo za vse dovolj," je razložil poštar Peter, se z Ano fotografiral za spomin in odhitel naprej po opravkih.

Ste dobili idejo, kako pomagati komu, ki potrebuje pomoč?

 Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte