Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2015,
9.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Siol.net

Foto: YouTube, Lidl Slovenija

Natisni članek

advertorial Lidl Slovenija Ustvarimo boljši svet naredi sam prazniki prazniki obdarovanje božič

Petek, 11. 12. 2015, 9.31

2 meseca, 1 teden

Naredite sami božična darila: sladko ali uporabno?

Siol.net

Foto: YouTube, Lidl Slovenija

Majhna pozornost je dovolj, da nekomu polepšate dan. Ustvarite sami božična darila za svoje najbližje in jim tako sporočite, koliko so vam pri srcu.

Kaj pravite na to, da bi bila vaša darilca ustvarjalna, prisrčna in še bolj osebna kot ponavadi? Za družino, prijatelje ali sodelavce ustvarite darilo, ki bo imelo pomembno sporočilo: "Vzel sem si čas zate in naredil darilo, v katerem boš lahko še dolgo užival."

Je bolj za sladko ali uporabno?

Najprej sestavite seznam vseh tistih, ki jih želite obdarovati, in potem za vsakega izberite darilo, ki najbolj izraža njegovo osebnost. Da bo izbira lažja, smo za vas pripravili štiri ustvarjalne predloge za popolno darilo, ki so čisto preprosti, vendar tudi unikatni.

Za sladkosnede: čokoladne košarice

Sladica je pravi balzam za brbončice in popolno darilo za vse "čokoholike". Priprava slastne čokoladne košarice je čisto preprosta. Sledite navodilom in uživajte: že priprava bo prava kuharska zabava, v kateri bodo gotovo uživali tudi mlajši kuharski pomočniki.

Popolno darilo za prijazne sodelavce: simpatični jelenčki

Obdarujte svoje sodelavce z darilom, ki jim bo poživilo pisarno. Iz dveh zamaškov iz plute, vejic, dekorativnega traku in majhnih biserčkov lahko sestavite igrivega Božičkovega jelenčka.

Namig: namesto plute lahko uporabite tudi storže in z malo domišljije ustvarite celo družino prikupnih škratkov, ki bodo navihano spremljali vašega sodelavca pri delu.

 | Foto:

Kvačkana snežinka

Če imate vsaj malo žilice za kvačkanje, lahko v nekaj minutah naredite prikupno snežinko, ki je lahko samostojno darilo ali ljubek dodatek na že ovitem paketu.

 

Kozarec za vlaganje kot izhodišče za malo drugačno darilo

Izberite prazen kozarec za vlagajte in si dajte duška. Vanj lahko spravite različne dobrote ali praktične pripomočke.

Sestavine za piškote: Zelo uporabno darilo, ki bo vašemu obdarjencu olajšalo pripravo prazničnih piškotov. V kozarec izmenično stresite vse suhe sestavine za pripravo piškotov, ga zaprite ter polepšajte s pentljo in listkom z navodilom za pripravo piškotov.

Pribor za ustvarjanje: Kozarec lahko napolnite s pripomočki, ki jih vaš obdarjenec potrebuje pri ustvarjanju. Vanj lahko položite šiviljske pripomočke, pripomočke za peko ali likovne pripomočke.

Sladke pozornosti: Kozarec lahko postane pisano skrivališče različnih bombonov ali doma narejenih piškotov, posušenih zelišč za čaj, oreščkov in suhega sadja. Vanj lahko shranite tudi skrivno sporočilo.

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

Recept za slastne medenjake

Sestavine: 300 g ržene moke, 160 g trsnega sladkorja, 10 g sode bikarbone, 20 g začimb za medenjake, dve jajci, 80 g medu.

Postopek: Moko zmešamo s sodo bikarbono, dodamo jajci, sladkor, med in začimbe. Testo dobro pregnetemo in ga postavimo za nekaj ur v hladilnik.

Testo nato razvaljamo in oblikujemo medenjake z modelčki za piškote. Pečemo jih devet minut na 170 stopinjah Celzija.

Lepo zavito darilo, ki prihaja iz srca

 | Foto:

Zavijanje daril je lahko prav zabavno in tudi ekološko. Reciklirajte pri uporabi ovojnega papirja: namesto klasičnega dekorativnega papirja uporabite stare časopise, ki jih lahko okrasite s kakšno vejico, storžem, piškotom, doma narejeno čestitko ali kvačkano snežinko. Če nimate starega časopisa, uporabite recikliran ovojni papir, ki ga lahko popestrite s pisanimi doma narejenimi žigi iz krompirja.

Krompirjevi žigi za pisano darilo

V krompirju izdolbite oblike po svoji želji, jih namočite v tempera barvice in začnite štempljati darila! Lahko si pomagate tudi z modelčki za piškote.

Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija.

Ne spreglejte