SiolNET. Trendi Ustvarimo boljši svet
Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Video: ADsolution

Foto: Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

"Če bi vsi prispevali malenkost, bi bilo to zelo veliko" #video

Vsebino omogoča Lidl Slovenija

Video: ADsolution

Foto: Thinkstock

Zanimalo nas je, kako na idejo o ustvarjanju boljšega sveta gledajo naključni mimoidoči. S kamero smo se odpravili pred poslovalnico Lidl Slovenija, ki s trajnostno pobudo Ustvarimo boljši svet že peto leto skupaj s zaposlenimi, kupci, poslovnimi partnerji in različnimi organizacijami skrbi, da bi svet postal bolj prijazen za vse.

Vsi bi radi živeli v prijaznem, čistejšem, bolj zelenem in brezskrbnem svetu. Ko nas vprašajo, kaj sami naredimo za to, se prehitro ogrnemo s plaščem nemoči: "Oh, jaz sama ne morem nič." Vendar se ne smemo podcenjevati. Vsak lahko prispeva k spreminjanju sveta na boljše.

Pomoč je lahko tudi simbolična – kot nasmeh in iskren odnos

ženska vlak samota narava

Prva stvar, na katero pomislimo, je gotovo pomoč sočloveku. Načinov, kako ustvariti boljši svet, pa je še neskončno.

Že iskren pogled in nasmeh, prijazna beseda, vljudnost in iskrenost so prvi koraki k boljšim odnosom v skupnosti. Skrb za okolje, ki jo privzgajamo že najmlajšim, nas spremlja dobesedno vse življenje, pa naj bo to recikliranje odpadkov, ponovna uporaba stvari, urejanje okolice ter odgovorno ravnanje z električno energijo in vodo.

Narava je visoko na lestvici vrednot

narava ljubezen

Prva stvar, ki jo je večina naših sogovornikov poudarila, je gotovo skrb za naravo, tudi živali, in uživanje čim bolj naravne hrane. Med vami so številni, ki imajo svoj vrtiček in prisegajo na lokalne izdelke, se vozijo s kolesom in pomagajo starejšim.

Lahko se zgledujete po študentki filozofske fakultete, ki redno hodi na krvodajalske akcije, ali pa vam je bliže pomoč nemočnim afriškim otrokom? Neki gospod je namreč navedel, da pomaga pri šolanju nekega dečka v osrednji Afriki. Dečku bo to spremenilo življenje, našega sogovornika pa bogati občutek, da je naredil nekaj lepega za nekega otroka.

Občutek sreče, ki lahko postane del našega vsakdana

smeh družina veselje

Vsi odgovori so nam lahko vzor. Naši sogovorniki so nas prepričali, da ni vse v denarju, da za pomoč sočloveku in ustvarjanje lepše družbe ni treba biti premožen.

Predvsem pa upamo, da smo vas z odgovori navdihnili, da si boste vsak dan prizadevali narediti en korak k boljšemu svetu. Zdi se nam namreč, da te odločitve zaradi občutka sreče, ko se držimo svojih zavez za boljši svet, lahko postanejo del našega vsakdana.

Nagradna igra: poteguj se za bio izdelke in priložnost za dobrodelnost

Sodelujte v nagradni igri, ki traja do 2. 5. na Facebook strani Lidl Slovenija.

V komentar objave posameznega kroga zapišite kreativni odgovor na zastavljeno vprašanje in predlagajte neprofitno organizacijo, ki bi ji želel podariti 200 evrov.

  • Organizator bo podelil 12 paketov bio izdelkov, izvedel pa bo tudi štiri donacije, in sicer bo za vsak krog nagradne igre podelil donacijo v višini 200 evrov, torej skupaj 800 evrov.

 

Ustvarimo boljši svet Že pet let za boljši svet

O boljšem svetu ne sanjamo, temveč ga skupaj z vami ustvarjamo. To je nov slogan trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet podjetja Lidl Slovenija. Od leta 2013 se povezujejo s humanitarnimi organizacijami, športnimi in izobraževalnimi ustanovami ter tudi znotraj podjetja oblikujejo različne projekte, s katerimi pripomorejo k reševanju pomembnih družbenih vprašanj in drugih izzivov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin