Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 3. 2018,
19.51

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

dokumentarec dokumentarna serija zgodovina Viasat History TV Telekoma Slovenije

Torek, 27. 3. 2018, 19.51

4 leta, 6 mesecev

April na Viasat History

Vikingi, družinska saga in kar dva lova na zlato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
April na Viasat History

Ljubiteljice in ljubitelji zgodovine preverite, katere zanimive dokumentarne vsebine si boste aprila lahko ogledali na kanalu Viasat History.

Vas (The Village)
Ob nedeljah, od 1. aprila, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min

Serija z izvrstno zasedbo skozi družinsko sago, ki se odvija v valovitem hribovju prečudovitega Peak Districta v angleškem Derbyshiru, pripoveduje zgodbo zgodovine 20. stoletja.

Doživite očarljivo in poželjivo prvo ljubezen, dileme, ki jih prinaša vojna, boleče lekcije, prenesene z očetov na sinove, ter neomajno sočutje mater do svojih družin. Gre za ganljivo in poživljajočo dramo prestižnega sloga.



Vikinška smrt (Viking Dead)

Foto: Like A Shot | Foto: Foto: Like A Shot

Ob torkih, od 17. aprila, ob 20. uri. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 6 x 60 min

V tej povsem novi seriji vodilni arheolog Tim Sutherland potuje po skandinavskih državah, Estoniji, Veliki Britaniji in drugod po svetu, da bi proučil svet tistih, ki so jih klicali možje s severa in jih bolje poznamo pod imenom Vikingi.

Kaj lahko razkrije analiza izkopanih vikinških okostij? Kakšna je resnica o zloglasnih napadih na kraje, kot je Sveti otok Lindisfarne? Kaj lahko odkrijemo o vikinškem načinu življenja in smrti? Kaj nas lahko naučijo nedavno odkrita orožja, artefakti in potopljene dolge ladje?

Tim sreča celo vrsto strokovnjakov in zgodovinarjev, ki s pomočjo posebej posnetih rekonstrukcij, poustvaritev in napredne računalniške grafike preverijo najnovejša odkritja in teorije ter nam pojasnijo, kako vikinški svet še naprej razodeva svoje skrivnosti.

Lov na nacistični zaklad (Hunting Nazi Treasure)

Foto: TCB Media Rights | Foto: Foto: TCB Media Rights

Od ponedeljka9. aprila, ob 21.50. │ Sezona: 1. │ Št. epizod: 8 x 60 min

Med letoma 1933 in 1945 so nacisti zaplenili milijone predmetov kulturne dediščine in stotine ton plemenitih kovin. Kradli so poročne prstane in zlata zobna polnila, nebrušene diamante in kronske dragulje, izpraznili so muzeje, knjižnice, cerkve, sinagoge, poslovne objekte, tovarne in družinske domove.

Nekatere ukradene stvari so še danes pogrešane, med njimi več kot sto tisoč umetniških del, med katerimi so dela Degasa, Van Gogha in Raphaela, ter skladišča zlata, diamantov, nakita in druga kulturna bogastva, vredna na desetine, če ne na stotine milijonov.

Leta 2007 je nekdanji CIA ekonomist ocenil vrednost pogrešanega nacističnega plena na 115-175 milijard dolarjev. Iskanje teh izgubljenih bogastev se je začelo v zadnjih dneh druge svetovne vojne in se nadaljuje še danes.

Lov na transilvansko zlato (The Hunt For Thransylvanian Gold)

Foto: Off The Fence | Foto: Foto: Off The Fence

V soboto, 7. aprila, ob 16.15. │ Št. epizod: 1 x 60 min

Zgodba ponuja epski vpogled v nedovoljeno trgovino z dva tisoč let starimi transilvanskimi arheološkimi artefakti po Evropi in Združenih držav Amerike.

Nepričakovani dogodki in preiskovanje nepopustljivega tožilca pripeljejo do 33 aretacij in več kot stotih poklicanih prič.

Najdba 13 od 24 ukradenih in dotlej še neznanih velikanskih zlatih spiral s strani romunskih oblasti sproži ponovno obuditev ponosa na starodavno dacijsko kulturno identiteto.



Program Viasat History je na televiziji Telekoma Slovenije na programskem mestu 106.*

Program je vključen v programsko opcijo MEGA HD in omogoča funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj.

Če želite izvedeti podrobnosti o posameznih vsebinah in preveriti natančen čas njihovega predvajanja, obiščite najzanesljivejši TV-spored programa Viasat History.

*Velja za komunikator BOX.

Ne spreglejte