Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 12. 2021,
12.40

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO franšiza grozljivka Darren Lynn Bousman Samuel L. Jackson Chris Rock TV Telekoma Slovenije

Torek, 28. 12. 2021, 12.40

2 leti, 3 mesece

Že v videoteki DKino!

Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga (Spiral: From The Book Of Saw)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

V grozljivem devetem poglavju franšize Žaga posnemovalec množičnega morilca Johna Kramerja, znanega pod vzdevkom Ugankar, sproži novo sprevrženo obliko pravice, ustaviti pa ga poskuša drzen detektiv v podobi Chrisa Rocka.

ZDA │ 2021 │ 89 min. │ Grozljivka

R: Darren Lynn Bousman I: Chris Rock, Samuel L. Jackson, Max Minghella, Marisol Nichols

IMDb: 5,3/10 │ Rotten Tomatoes: 37 % │ Uporabniki Googla: 77 %

Drzni detektiv Zeke Banks, sin uglednega policijskega veterana Marcusa Banksa, in njegov idealistični partner, novinec William Schenk, začneta preiskovati serijo grozljivih umorov, ki srhljivo spominjajo na zločine Ugankarja, med razpletanjem skrivnosti pa se znajdeta v središču morilčeve morbidne igre.

Fotogalerija
1 / 10

"Upravičeno zastrašujoča, čeprav neenakomerno tempirana detektivska srhljivka." Lovia Gyarkye, Hollywood Reporter


"Razen nagnusnih delov je Spirala bolečine dokaj spodobna srhljivka." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle


"Spirala bolečine se vrača h koreninam franšize s svojo umazano estetiko v slogu filma Sedem in grozljivimi umori, ki zadovoljijo apetite ljubiteljev ekstremnih grozljivk." Jenny Nulf, Austin Chronicle


Napovednik filma Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga:

Zanimivosti:

  • Glavni zvezdnik filma Chris Rock (Zeke Banks) je kot velik oboževalec franšize Žaga studiu Lionsgate sam predstavil idejo za snemanje tega celovečerca, posledično pa je postal tudi soscenarist in izvršni producent filma. To je sicer zvezdnikova prva grozljivka.
  • Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga | Foto: To je prvi film v franšizi, v katerem ne igra Tobin Bell (John Kramer/Ugankar). Njegov lik se v filmu pojavi samo na fotografiji.
  • Režiser filma Darren Lynn Bousman je bil med snemanjem prvega prizora s Samuelom L. Jacksonom (Marcus Banks) izjemno nemiren, saj igralec ni upošteval njegovih napotkov.

    Po pogovoru s prijateljem, ki je pred tem delal z Jacksonom, je spoznal, da ga je igralec samo preizkušal, ali je tiste vrste filmski ustvarjalec, ki se zavzame za tisto, kar hoče.
  • Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga | Foto: Darren Lynn Bousman je pred tem režiral že filme Žaga 2 (2005), Žaga 3 (2006) in Žaga 4 (2007).
  • Po besedah Chrisa Rocka sta film navdahnili srhljivka Sedem (1995) in akcijska komedija 48 ur (1982).
  • Film, katerega delovni naslov se je glasil The Organ Donor (Darovalec organov), bi moral prispeti v ameriške kinematografe že maja 2020, a so premiero filma zaradi pandemije covid-19 prestavili za eno leto.
    Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga | Foto:
    To je sicer prvi film v franšizi, ki ni izšel oktobra.
  • Aprila 2021 je studio napovedal, da načrtuje snemanje filma Žaga 10, ta novica pa je presenetila tako režiserja kot producente filma Spirala bolečine.

    Darren Lynn Bousman namreč trdi, da to ni deveti film v franšizi in da bi lahko dočakali tudi film Žaga 9, vse pa je odvisno od odziva gledalcev.
  • Spirala bolečine: nova zapuščina igre Žaga | Foto: Franšiza Žaga se je začela s filmom Sestavljanka groze (2004), vseh devet filmov, katerih skupen proračun je znašal 97 milijonov ameriških dolarjev (85,6 milijona evrov), pa je v svetovnih kinematografih zaslužilo dobro milijardo ameriških dolarjev oziroma 883 milijonov evrov.
  • Franšiza Žaga je trenutno peta najdonosnejša franšiza grozljivk v zgodovini, več so zaslužile samo franšize Priklicano zlo (1,87 milijarde evrov), Osmi potnik (1,52 milijarde evrov), Nevidno zlo (1,09 milijarde evrov) in Tisto (1,03 milijarde evrov).
TV-priporočila: božični filmi
Trendi To so najbolj mični božični filmi

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Zloben
Trendi Zloben (Malignant)
Soba pobega 2
Trendi Soba pobega 2 (Escape Room: Tournament Of Champions)
Viralni pekel
Trendi Viralni pekel (Spree)
Ne spreglejte