Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 12. 2021,
21.11

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

NEO grozljivka Annabelle Wallis James Wan TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 2. 12. 2021, 21.11

2 leti, 5 mesecev

Že v videoteki DKino!

Zloben (Malignant)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Zloben | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Režiser srhljivih uspešnic Žaga, Zakleti in Priklicano zlo James Wan predstavlja grozljivko o ženski, ki začne doživljati vizije pretresljivih umorov, nato pa spozna, da se ti dogajajo v resničnem življenju.

ZDA │ 2021 │ 106 min. │ Grozljivka

R: James Wan I: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young, McKenna Grace

IMDb: 6,3/10 │ Rotten Tomatoes: 76 % │ Uporabniki Googla: 69 %

Sedemindvajset let po brutalnem incidentu v bolnišnici za raziskave Simion se zlorabljena Madison prebudi v bolnišnici v današnjem Seattlu, tam pa jo začnejo mučiti vizije pretresljivih umorov. Ker čuti, da bo blazni morilec znova udaril, mora Madison uporabiti vse svoje moči za to, da ustavi njegovo strašno morijo.

Fotogalerija
1 / 10

"Težko je reči, ali film, ki je tako nor, 'učinkuje' ali ne, vendar je nemogoče, da ne bi občudovali tako obrti kot ekstravagantnega slabega okusa, ki stoji za njegovo neustavljivo energijo." Andrew Barker, Variety


"Wan se veselo opira na ekstremna dela ljubiteljev grozljivk kot sta David Cronenberg in Dario Argento, medtem ko kopiči krvavo nasilje." David Stratton, The Australian


"Tu je množica idej, ki se ne ujemajo vedno brezhibno, toda Wanov poklon grozljivkam iz 80. let in vznemirljiv nastop Wallisove sta prekleto pogumna." Hanna Flint, Empire Magazine


Napovednik filma Zloben:

Zanimivosti:

  • Scenarij Akele Cooper temelji na izvirni kratki zgodbi, ki jo je režiser filma James Wan napisal s svojo ženo Ingrid Bisu.
  • Zloben | Foto: James Wan je že oktobra 2019 pojasnil, da film ne bo temeljil na njegovi grafični noveli Malignant Man (Zlobni mož) in v nasprotju z njo ne bo govoril o superjunaku, temveč bo to grozljivka, ki ne bo temeljila na nobeni obstoječi intelektualni lastnini.
  • Po besedah Jamesa Wana se v filmu čuti vpliv italijanskega mojstra grozljivk Daria Argenta, pri čemer je še posebej izpostavil njegove filme Tenebrae (1982), Nadnaravni pojavi (1985) in Travma (1993).
  • Zloben | Foto: Sloviti ameriški pisatelj Stephen King (Carrie, Mačje pokopališče, Izžarevanje, Tisto) je na Twitterju pohvalil film z besedami: "Menim, da je odličen."
  • Eden od promocijskih posterjev filma prikazuje žensko glavo brez obraza.

    Tega je močno navdihnil promocijski poster na 32. Liffu predvajanega poljskega filma Zaslišanje (1989) v režiji Ryszarda Bugajskega.
  • Zloben | Foto: Tako Annabelle Wallis kot Patricia Velasquez sta pred tem igrali v priredbah filma Mumija (1932).

    Prva je igrala v filmu Mumija (2017), druga pa v filmih Mumija (1999) in Mumija se vrača (2001).
  • Film bi moral prispeti v ameriške kinematografe že avgusta 2020, a so zaradi pandemije virusa Covid-19 premiero filma prestavili na september 2021.
  • Zloben | Foto: Glavna igralka Annabelle Wallis je že potrdila novico, da sta se z režiserjem Jamesom Wanom pogovarjala o snemanju nadaljevanja.

    "O tem kroži veliko idej. Zelo smo bili polaskani in osupli nad odzivom, tako da ja, o nadaljevanju potekajo številni pogovori."
TV-priporočila: filmske priredbe knjižnih del
Trendi Od knjige do prve filmske lige

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na NEO.


V videoteki DKino si oglejte tudi:

Priklicano zlo 3: Kriv je satan
Trendi Priklicano zlo 3: Kriv je satan (Conjuring: The Devil Made Me Do It)
Bdenje
Trendi Bdenje (The Vigil)
V zemlji
Trendi V zemlji (In the Earth)
Zabaviščni park nočnih mor
Trendi Zabaviščni park nočnih mor (Willy's Wonderland)
Ne spreglejte