SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
0,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TV-priporočila

Prešerni (in malo manj prešerni) slovenski filmi

0,27

termometer

TV-priporočila: Slovenski filmi

V TV-priporočilih smo se poklonili največjemu slovenskemu kulturnemu prazniku in za vas poiskali 15 žanrsko raznolikih domačih celovečercev, ki si jih lahko na malih zaslonih ogledate ta konec tedna.Houston, imamo problem! (2016)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Celovečerni prvenec Žige Virca raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja.

Slovenski kandidat za tujejezičnega oskarja in prejemnik vesen za najboljši celovečerni film, najboljšo režijo in najboljšega igralca (Božidar Smiljanić).


Nočno življenje (2016)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.Več o filmu Nočno življenje.

Pia Zemljič in pokojni Jernej Šugman v univerzalni zgodbi o vplivu medijev in javnega mnenja na naša življenja, navdih za katero je Damjan Kozole poiskal v aferi, ki je pred leti polnila naslovnice slovenskih tabloidov. Prejemnik štirih vesen in nagrada za najboljšo režijo v Karlovyh Varyh!


Šiška Deluxe (2015)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Film je na voljo v videoteki VOYO. │ Ocena filma Šiška Deluxe.

Grenko-sladka komedija Jana Cvitkoviča o treh prijateljih v srednjih letih (Marko Miladinović, Žiga Födransperg in David Furlan), ki v kultni ljubljanski četrti Šiška odprejo najboljšo picerijo v mestu.


Srečno, Kekec! (1963)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V nedeljo, 11. 2., ob 10. uri na Klasik TV.

Kekec (Velimir Gjurin) in Rožle (Martin Mele) se odpravita k razvpiti teti Pehti (Ruša Bojc) po zdravilo, ki bi pozdravilo Mojčino slepoto (Blanka Florjanc). Drugega od treh mladinskih filmov o Kekcu je po Vandotovi planinski pripovedki Kekec na volčji sledi režiral Jože Gale.


Rdeče klasje (1970)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V petek, 9. 2., ob 16.28 na Pink Film. │ Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Južeka, partizana in mladinskega aktivista, pošljejo na Štajersko, kjer mora organizirati odkup kmetijskih pridelkov in kmete prepričati, da vstopijo v zadrugo in se odpovedo svoji zemlji.

Film, ki ga je Živojin Pavlović posnel po romanu Na kmetih Ivana Potrča, je na puljskem festivalu prejel veliko zlato areno za najboljši film, prikazan pa je bil tudi na 21. Berlinalu.


Gremo mi po svoje (2010) in Gremo mi po svoje 2 (2013)

TV-priporočila: Slovenski filmi

GMPS: v četrtek, 8. 2., ob 18.10 na Kino.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino in na www.tvin.si.
GMPS 2: v četrtek, 8. 2., ob 20. uri na Kino.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino in na www.tvin.si.

Mladinska komedija Mihe Hočevarja Gremo mi po svoje, drugi najbolj gledan slovenski film, se dogaja v taboru Zviti svizec v Posočju in prikazuje zabavne zaplete med otroki in odraslimi pod vodstvom starešine (Jurij Zrnec).

V nadaljevanju se zgodba ponovi, le da se znancem iz izvirnika pridruži še rod štajerskih tabornikov, ki jih vodi Šefe (Tadej Toš).


Dan osvoboditve (2016)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Film je na voljo v videoteki DKino. │ Več o filmu Dan osvoboditve.

Glasbeni dokumentarec o zgodovinskem koncertu skupine Laibach v Severni Koreji ob sedemdeseti obletnici dneva osvoboditve, ki zaznamuje konec japonske kolonialne nadvlade.


Petelinji zajtrk (2007)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V sredo, 14. 2., ob 17.35 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Zgodba te romantične drame, ki jo je po romanu Ferija Lainščka režiral Marko Naberšnik, se dogaja v Gornji Radgoni, osrednja zaljubljenca igrata Pia Zemljič in Vlado Novak, srce pa vam bo ogrela tudi pesem Gardelin v izvedbi hrvaške zvezdnice Severine. Tretji najbolj gledan film v slovenskih kinematografih.


Idila (2015)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Film je na voljo v videoteki DKino. │ Ocena filma.Več o filmu Idila.

Tomaž Gorkič je posnel prvo pravo slovensko grozljivko, ki je gledalce navdušila z mamljivim obetom strahu, trepeta in groze, kakršnih na domačih tleh še ni bilo. Prejemnik štirih vesen, tudi za najboljši celovečerni film.


Lahko noč, gospodična (2011)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V četrtek, 8. 2., ob 22.05 na TV SLO 2.* │ Na voljo tudi v videoteki VOYO. │ Ocena filma.

Hana in Samo (Polona Juh in Jernej Šugman) imata na videz popolno življenje. Njen svet zares spoznamo šele skozi pravljice, ki jih vsak večer pripoveduje svoji hčerki, v uglajeni družinski rutini pa se kmalu pojavijo razpoke …

Film Metoda Pevca prikazuje zgodbo o sestavljanju zdrobljenih koščkov, izgubljenih življenjskih ambicij in idealov, prebujenem upanju v strastno ljubezen in razočaranju.


Razredni sovražnik (2013)

TV-priporočila: Slovenski filmi

Film je na voljo v videoteki VOYO. │ Ocena filma Razredni sovražnik.

Pri kritikih in občinstvu odlično sprejet celovečerni prvenec Roka Bička, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel kar pet nagrad, med njimi tudi vesni za najboljši slovenski film leta in najboljšega glavnega igralca (Igor Samobor).


Rdeči boogie ali Kaj ti je deklica (1982)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V četrtek, 8. 2., ob 9.50 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Film Karpa Godine prikazuje skupino glasbenikov, ki zabava delavce delovnih brigad v letih po koncu druge svetovne vojne. Toda ti najraje igrajo jazz in boogie, ki sta označena za imperialistično domislico in nezaželena.


Cvetje v jeseni (1973)

TV-priporočila: Slovenski filmi

V četrtek, 8. 2., ob 11.45 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki VOYO.

Ljubljanski odvetnik Janez se za nekaj tednov preseli k svojemu sorodniku na deželo, kjer se zaljubi v njegovo hčerko Meto. To slovensko klasiko je po literarni predlogi Ivana Tavčarja režiral Matjaž Klopčič, glavni vlogi pa sta odigrala nepozabna Polde Bibič in Milena Zupančič.


Pr' Hostar (2016)

[video: 62743 / ]

Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO ter v videoteki VOYO.

Majhnen podeželski hotel Pr'Hostar se zaradi pogoltnosti direktorja znajde v rdečih številkah, na vrata pa že trka tuji kupec dvomljivega slovesa.

Komična zgodba o malih ljudeh in njihovem preprostem boju s škodoželjneži, ki jo je po scenariju Gorana Hrvaćanina in Dejana Krupića režiral Luka Marčetič, je v kina privabila več kot 209 tisoč gledalcev in postala najbolj gledan slovenski film v zgodovini.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED ZA NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Videoteka VOYO 239  
Kino 219 DA
TV SLO 1 │ TV SLO 2 1 │ 2 DA
Pink Movies 236 NE
Klasik TV 231 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin