SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino na SiOL TV!

Idila

0

termometer

 | Foto:

Prva prava slovenska grozljivka, ki navdušuje z mamljivim obetom strahu, trepeta in groze, kakršnih na domačih tleh še ni bilo.

Slovenija/2015/83 min.
Režija: Tomaž Gorkič
Igrajo: Nina Ivanišin, Nika Rozman, Lotos Vincenc Šparovec, Sebastian Cavazza, Jurij Drevenšek
Žanr: Grozljivka
Ocena IMDb: 5,0/10

V prvi čistokrvni slovenski grozljivki se po noči, polni zabave in alkohola, manekenka Zina z ekipo odpravi na fotografiranje v naravo. Tam srečajo čudaške domačine, vendar se ne zmenijo za njihova svarila. V objemu gozdov se posvetijo delu, ko jih napadeta grozljivi pokveki Francl in Vintlr.

Drugega za drugim ulovita in odpeljeta v svoje skrivališče, kjer imata za vsiljive prišleke pripravljena zelo boleča, kruta in krvava presenečenja. Tako se povsem običajno modno snemanje v naravi spremeni v neusmiljen boj za preživetje …


"Celovečerni prvenec režiserja in scenarista Tomaža Gorkiča obljublja kri, trpljenje, strah in grozo. Film vse obljubljeno tudi dostavi, podatek, da se zgodba odvija v našem "idiličnem" okolju, in dejstvo, da vam tokrat v kinu ne bo treba brati podnapisov, pa delata grozo samo še bolj otipljivo." Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Idila.)


idila | Foto:


Zanimivosti:

• Celovečerni prvenec Tomaža Gorkiča je na 18. festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel štiri vesne: za najboljši celovečerni film, za najboljšo stransko žensko vlogo (Nika Rozman), za najboljšo stransko moško vlogo (Jurij Drevenšek) in za najboljšo scenografijo (Gregor Nartnik).

• Idila je bila premierno prikazana na julijskem Grossmannovem festivalu fantastičnega filma v Ljutomeru.

• Proračun filma je znašal približno 380 tisoč evrov, od tega je Slovenski filmski center prispeval 220 tisoč evrov.

• Idejo o srh vzbujajoči žganjekuhi je režiser dobil pri močeradovcu. Za pridelovanje te pijače namreč še živega močerada polivajo z vročim žganjem, da počasi umira in pri tem izloča sluz, ki jo potem dodajo žganju.

• Zoran Smiljanič je ilustriral strip, v katerem zaživijo predzgodbe Gorkičevih likov.

Napovednik filma Idila:

[video: 60129 / Idila]

Idila

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin