SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
 • Messenger
 • Messenger
Že v videoteki DKino!

Peter Zajec 2 (Peter Rabbit 2: The Runaway)

Peter Zajec 2
Peter Rabbit 2: The Runaway © 2021 Sony Pictures Television Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Razposajen, nepremišljen, navihan in prikupno poreden Peter Zajec se vrača v zabavnem nadaljevanju animirano-igrane komične pustolovščine iz leta 2018, v videoteki DKino pa si lahko ogledate obe različici tega družinskega filma – sinhronizirano in podnaslovljeno.

ZDA, Avstralija │ 2021 │ 89 min. │ Družinska animirano-igrana komična pustolovščina

R: Will Gluck I/G: James Corden, Rose Byrne, Domhnall Gleeson, Margot Robbie

IMDb: 6,2/10 │ Rotten Tomatoes: 67 % │ Uporabniki Googla: 84 %

Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili nekakšno družinico, toda Peter se kljub vsemu trudu nikakor ne more otresti svojega nagajivega slovesa.

Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta Peter odkrije nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Ko pa njegova družina tvega vse, da bi ga našla, se mora Peter odločiti, kakšen zajček želi biti.

1 / 8
2 / 8
3 / 8
4 / 8
5 / 8
6 / 8
7 / 8
8 / 8

"To je preudarna, zabavna, lahkotna mešanica situacijske komike in samorefleksivnega humorja." Courtney Howard, Variety


"Tukaj jih imate – metastvari za odrasle, prisrčnost in situacijska komika za otroke." Michael Ordoña, Los Angeles Times


"Deli prvega filma so mi bili všeč, vendar je nadaljevanje veliko boljše." Charlotte O'Sullivan, London Evening Standard


"Ne verjamem, da bo nadaljevanje kadarkoli postalo priljubljena klasika, vendar je to boljše od prvega filma in otrokom bo všeč." Deborah Ross, The Spectator


Napovednik filma Peter Zajec 2:

Zanimivosti:

 • Film so v slovenskih kinematografih predvajali pod naslovom Peter Zajec: Skok v pustolovščino.
 • Tako kot njegov predhodnik iz leta 2018 tudi ta film temelji na priljubljenih otroških zgodbah angleške pisateljice in ilustratorke Beatrix Potter.
  Peter Zajec 2
  Naslovni lik se je prvič pojavil pred dobrimi 125 leti v pismu, s katerim je želela Potterjeva razvedriti bolnega sina svoje nekdanje guvernante.

  Slabo desetletje pozneje, leta 1902, je izšla prva od petih izvirnih pravljic o Petru Zajcu. Te so prevedli v 36 jezikov in prodali v 45 milijonih izvodov.
 • Prvi del si je v slovenskih kinodvoranah ogledalo kar 35 tisoč gledalcev in gledalk.
 • Peter Zajec 2 Zajčici Cottontail je v prvem delu glas posodila zvezdnica najnovejše trilogije Vojna zvezd Daisy Ridley, v nadaljevanju pa jo je zamenjala Aimee Horne.
 • Maja 2021 je režiser filma Peter Zajec 2 (2021) in njegovega predhodnika Will Gluck potrdil, da je že skoraj dokončal scenarij za tretji del te animirano-igrane franšize.
 • To je zadnji celovečerec, ki ima na koncu odjavne špice leta 1967 uveljavljen logotip ameriškega interesnega združenja filmskih založnikov (MPAA).
 • To je po Filmu o emojijih (2017) in Petru Zajcu (2018) že tretji animiran celovečerec, ki so ga posneli pod okriljem studia Columbia Pictures in v katerem je liku glas posodil James Corden.
  Peter Zajec 2
  Filmografijo tega priljubljenega angleškega voditelja, komika in igralca sestavljajo še animirani filmi Planet 51 (2009), Troli (2016) in Troli na svetovni turneji (2020).
 • Ameriško premiero filma so zaradi pandemije covid-19 kar devetkrat prestavili.

  Po prvotnih načrtih bi moral film v severnoameriške kinematografe prispeti 7. februarja 2020, to pa se je nazadnje zgodilo šele 11. junija 2021.
TV-priporočila: filmi o učiteljih Trendi Najboljše lekcije iz filmov
Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5

V videoteki DKino si oglejte tudi:

Tom in Jerry Trendi Tom in Jerry (Tom and Jerry) Troli na svetovni turneji Trendi Troli na svetovni turneji (Trolls World Tour) Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov Trendi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (The Secret Life of Pets) Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2 Trendi Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov 2 (The Secret Life of Pets 2)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin