Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 4. 2020,
22.46

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Rian Johnson Daniel Craig Chris Evans advertorial

Sreda, 8. 4. 2020, 22.46

2 meseca, 1 teden

Že v videoteki DKino!

Nož v hrbet (Knives Out)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Nož v hrbet (Knives Out) | Foto promocijsko gradivo

Foto: promocijsko gradivo

Izjemna igralska zasedba na čelu s Chrisom Evansom, Danielom Craigom in Jamie Lee Curtis v za oskarja nominirani komični kriminalki Riana Johnsona (Časovna zanka, Vojna zvezd: Poslednji Jedi) o detektivu, ki poskuša odkriti skrivnostnega morilca med sprtimi člani ekscentrične družine.

ZDA │ 2019 │ 105 min. │ Komična misteriozna kriminalka

R: Rian Johnson│ I: Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon

IMDb: 8,0/10 │ Rotten Tomatoes: 97 % │ Uporabniki Googla: 92 %

Priznan detektiv Benoit Blanc združi moči z lokalno policijo pri preiskavi skrivnostnega umora bogatega pisatelja kriminalnih romanov Harlana Thrombeyja.

Westworld III.
Trendi Evolucija greha v tretji sezoni Westworlda

Pokojnik je umrl dan po praznovanju svojega 85. rojstnega dne, detektiv pa za zločin osumi vse družinske člane, ki so bili takrat prisotni na njegovem posestvu.

Fotogalerija
1 / 10

"Razvedrilo, ki je tako pametno, duhovito, elegantno in navdušujoče, kot bi si ga lahko želel katerikoli ljubitelj filmov." Joe Morgenstern, Wall Street Journal

April na Epic Drami
Trendi Širitev organiziranega kriminala in prostitucije v Sevilli

"Prasketajoča, zvijačna in neznansko zadovoljujoča staromodna kriminalna uganka s sodobnim preobratom ..." David Ehrlich, indieWire

Napovednik filma Nož v hrbet:

Zanimivosti:

  • Nož v hrbet je bil nominiran za tri zlate globuse v kategorijah komedije ali muzikala – za najboljši film, najboljšega igralca (Daniel Craig) in najboljšo igralko (Ana de Armas).
    Nož v hrbet (Knives Out) | Foto: promocijsko gradivo Foto: promocijsko gradivo Izvirni scenarij Riana Johnsona je bil nominiran za oskarja in za bafto, Ameriški filmski inštitut in Združenje ameriških kritikov pa sta Johnsonov celovečerec uvrstila med deset najboljših filmov leta 2019.
  • Harlan Thrombey (Christopher Plummer) umre na svoj 85. rojstni dan.
    To je referenca na slovito pisateljico Agatho Christie, ki je prav tako umrla v 85. letu starosti, film pa je zamišljen kot posvetilo avtoričinemu slogu in njenim zgodbam.
  • Režiser in scenarist Rian Johnson je glavne like poimenoval po glasbenih ustvarjalcih iz 70. let prejšnjega stoletja, kot so Joni Mitchell, Neil Young ter Linda in Richard Thompson.
  • Nož v hrbet (Knives Out) | Foto: Daniel Craig (Benoit Blanc) in Ana de Armas (Marta Cabrera) bosta skupaj igrala tudi v 25. filmu o Jamesu Bondu Ni čas za smrt (2020).
  • Film, katerega proračun je znašal 40 milijonov ameriških dolarjev, je v svetovnih kinematografih zaslužil 312 milijonov ameriških zelencev.
  • Tako izviren naslov filma (Knives Out) kot njegov delovni naslov (Morning Bell) sta naslova skladb z albuma Amnesiac (2001) angleške rockovske zasedbe Radiohead.
  • To je prvi skupen projekt Jamie Lee Curtis in Franka Oza po letu 1983, ko sta skupaj igrala v komediji Kolo sreče, ter drugo sodelovanje med režiserjem Johnsonom in Ozom po filmu Vojna zvezd: poslednji jedi (2017), v katerem je drugi posodil glas Yodi.
  • Nož v hrbet (Knives Out) | Foto: Daniel Craig in Christopher Plummer (Harlan Thrombey) sta bila soigralca že v ameriški različici filma Dekle z zmajskim tatujem (2011).
    V njej je Craig upodobil preiskovalnega novinarja, Plummer pa ostarelega patriarha premožne družine.
  • K Callan in Christopher Plummer igrata v filmu mater in sina, čeprav je prva šest let mlajša od drugega.
Filmske priredbe mladinske literature
Trendi Pravljični filmi za otroke in mladino

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Dober lažnivec
Trendi Dober lažnivec (The Good Liar)
Parazit
Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)
Joker
Trendi Joker
Ne spreglejte