SiolNET. Trendi TV Telekoma Slovenije
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Dober lažnivec (The Good Liar)

Dober lažnivec
The Good Liar © 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.
Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Oskarjevka Helen Mirren in dvakratni nominiranec za to nagrado Ian McKellen v napetem kriminalnem trilerju oskarjevca Billa Condona (Kinsey, Sanjske punce, Lepotica in zver) o prevarantu in ovdoveli bogatašinji, ki se zapleteta v nevarno igro mačke in miši.

ZDA, Velika Britanija, Nemčija │ 2019 │ 105 min. │ Kriminalni triler

R: Bill Condon│ I: Helen Mirren, Ian McKellen, Russell Tovey, Jim Carter

IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 62 % │ Uporabniki Googla: 78 %

Karierni prevarant Roy Courtnay ne more verjeti svoji sreči, ko na spletu spozna svojo naslednjo tarčo – nekdanjo profesorico zgodovine na Oxfordu in ovdovelo milijonarko Betty McLeish.

Parazit Trendi Parazit (Gisaengchung/Parasite)

Ko ga Betty sprejme v svoj dom in življenje, se Roy presenečen zave, da je do nje razvil čustva, navidezno rutinska prevara pa se kmalu sprevrže v najzahrbtnejši podvig njegovega življenja.

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

"Povedano drugače – že pred ogledom filma veste, da bo ta dober. Ne veste pa, da bo tako zelo zabaven." Mick LaSalle, San Francisco Chronicle

Westworld III. Trendi Evolucija greha v tretji sezoni Westworlda

"Pri njunem prvem sodelovanju na zaslonu Condon iz tima McKellen-Mirren izlušči energijo, ki je uničujoča." Rex Reed, Observer

Napovednik filma Dober lažnivec:

Zanimivosti:

  • To je prvi skupen celovečerec britanskih odrskih in filmskih legend, dame Helen Mirren in sira Iana McKellena, ter njuno drugo poklicno sodelovanje po gledališki igri Ples smrti.
  • Dober lažnivec Režiser in scenarist Bill Condon je z Ianom McKellenem sodeloval že pri filmih Bogovi in pošasti (1998), Gospod Holmes (2015) in Lepotica in zver (2017).
  • Bill Condon je prejel oskarja za prirejen scenarij filma Bogovi in pošasti.
    Zgodovinsko dramo o delno izmišljenih zadnjih dnevih Jamesa Whala, režiserja filmov Frankenstein (1931) in Frankensteinova nevesta (1935), je Condon priredil po romanu Christopherja Brama Oče Frankesteina, McKellen pa je bil za upodobitev Whala nominiran za oskarja za najboljšega glavnega igralca.
  • Dober lažnivec Dama Helen Mirren je prejela oskarja za glavno vlogo britanske kraljice Elizabete II. v filmu Kraljica (2006).
  • Scenarist Dobrega lažnivca Jeffrey Hatcher se je podpisal že pod scenarij Condonove misteriozne drame Gospod Holmes (2015), v kateri je McKellen upodobil ostarelega in upokojenega detektiva Sherlocka Holmesa.
Filmske priredbe mladinske literature Trendi Pravljični filmi za otroke in mladino

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Brooklyn brez matere (Motherless Brooklyn) Trendi Brooklyn brez matere (Motherless Brooklyn) Joker Trendi Joker Laži in kraja Trendi Laži in kraja (Lying and Stealing)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin