Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 8. 2021,
14.18

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

priredba akcijski film domišljijski film TV Telekoma Slovenije

Ponedeljek, 16. 8. 2021, 14.18

2 leti, 8 mesecev

Že v videoteki DKino!

Mortal Kombat

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Mortal Kombat | Mortal Kombat © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Mortal Kombat © 2021 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Brutalen in razvedrilen ponoven zagon filmske franšize, ki temelji na priljubljenih videoigrah, prikazuje epski spopad na življenje in smrt, od katerega je odvisna usoda celotnega vesolja.

ZDA, Avstralija │ 2021 │ 105 min. │ Akcijska domišljijska pustolovščina

R: Simon McQuoid I: MelLewis Tan, Jessica Mcnamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano

IMDb: 6,1/10 │ Rotten Tomatoes: 55 % │ Uporabniki Googla: 86 %

Borec mešanih borilnih veščin Cole Young se ne zaveda svoje dediščine in ne ve, zakaj je cesar Zunanjega sveta Shang Tsung naročil svojemu najboljšemu borcu Sub-Zeru, da ga ulovi.

Cole najde zatočišče v templju Lorda Raidena, v vadbi z drugimi neustrašnimi in izkušenimi bojevniki pa se pripravi na epski spopad na življenje in smrt, od katerega je odvisna usoda vesolja.

Fotogalerija
1 / 10

"To je solidno razvedrilo – celo osvežujoče, saj najde načine, da krmari med znanimi osrednjimi osebami pod lastnimi pogoji. Najpomembneje je, da opravi tisto, kar je navsezadnje njegova glavna naloga. Pripravi nas na nadaljevanje. In številni med nami si ga bomo z veseljem ogledali." K. Austin Collins, Rolling Stone


"To je preprosta, brezsramna zabava." Johnny Oleksinski, New York Post


"Pomembnejša vprašanja o trenutnem stanju filmov lahko obravnavamo kakšen drug dan. Zaenkrat je to Mortal Kombat, ki si ga oboževalci zaslužijo, in to je dovolj dobro." Adam Graham, Detroit News


Napovednik filma Mortal Kombat:

Zanimivosti:

  • Film Mortal Kombat (2021) temelji na istoimenski franšizi videoiger in predstavlja ponoven zagon filmske serije, ki se je začela s filmom Mortal Kombat (1995) in nadaljevala s filmom Mortal Kombat: Annihilation (1997).
  • Mortal Kombat | Foto: Film je v ZDA sprva prejel cenzorsko oznako NC-17, kar pomeni, da bi si ga v tamkajšnjih kinematografih lahko ogledali samo gledalci, stari 18 let in več.

    Režiser Simon McQuoid je zato najel dodatnega montažerja in mu naročil, da skrajša nekatere brutalne prizore bojev, s čimer so filmu zagotovili komercialno privlačnejšo cenzorsko oznako R (mlajši od 17 let si lahko film ogledajo v spremstvu starša ali odraslega skrbnika).
    Mortal Kombat | Foto:
    Izvirni Mortal Kombat (1995) je bil po drugi strani zamišljen kot film s cenzorsko oznako R, a je studio vztrajal pri tem, da nasilje omilijo in filmu zagotovijo cenzorsko oznako PG-13 (film vsebuje gradivo, ki je lahko neprimerno za otroke, mlajše od 13 let).
  • Igralec in mojster borilnih veščin Lewis Tan (Cole Young) je vse svoje boje v filmu izvedel sam, pri upodobitvi lika pa si je pomagal z izkušnjami, ki ji jih je pridobil v ringu.
    Režiser ga je celo prosil, da se med prizori bojev upočasni, saj kamera ni mogla zajeti vseh njegovih gibov.
  • Mortal Kombat | Foto: Hiroyuki Sanada pred dodelitvijo vloge Hanza Hasashija/Škorpijona ni vedel ničesar o franšizi videoiger, pozneje pa se je na vlogo pripravil prav z igranjem le teh, pri čemer je po lastnih besedah nenehno izgubljal.
  • Eden od producentov filma je Avstralec James Wan. Ta je soustvarjalec grozljivih franšiz Žaga in Zakleti ter ustvarjalec franšize Priklicano zlo, kot režiser pa se je podpisal še pod uspešnici Hitri in drzni 7 (2015) in Aquaman (2018).
  • Mortal Kombat | Foto: "Red-band" napovednik filma (napovednik s cenzorsko oznako R) je v prvem tednu po izdaji zbral 116 milijonov ogledov in podrl rekord, ki sta ga pred tem držala "red-band" napovednika filmov Logan (2017) in Deadpool 2 (2018).

    Kmalu zatem smo dobili že novega rekorderja – "red-band" napovednik filma Odred odpisanih: Nova misija (2021) je v prvem tednu namreč dosegel kar 151,1 milijona ogledov.
TV-priporočila: filmi Bena Afflecka
Trendi Ben Affleck – od hollywoodskega zlatega dečka do Batmana
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Liga pravičnih Zacka Snyderja
Trendi Liga pravičnih Zacka Snyderja (Zack Snyder's Justice League)
Kitajski zid
Trendi Kitajski zid (The Great Wall)
Čudežna ženska 1984
Trendi Čudežna ženska 1984 (Wonder Woman 1984)
Ne spreglejte