Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 6. 2021,
14.20

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

Čudežna ženska superjunaki Kristen Wiig DC Comics Patty Jenkins Gal Gadot TV Telekoma Slovenije

Četrtek, 10. 6. 2021, 14.20

2 leti, 10 mesecev

Že v videoteki DKino!

Čudežna ženska 1984 (Wonder Woman 1984)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Čudežna ženska 1984 | Wonder Woman 1984 © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Wonder Woman 1984 © 2020 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Gal Gadot se vrača v vlogi pogumne Amazonke v nadaljevanju velike DC-jeve uspešnice iz leta 2017. To je umeščeno v 80. leta prejšnjega stoletja, v tokratnem reševanju človeštva pa se mora pogumna superjunakinja spopasti s kar dvema nevarnima nasprotnikoma.

ZDA │ 2020 │ 144 min. │ Akcijska domišljijska pustolovščina

R: Patty Jenkins I: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Robin Wright

IMDb: 5,4/10 │ Rotten Tomatoes: 59 % │ Uporabniki Googla: 66 %

Leta 1984 Diana Prince tiho živi med običajnimi smrtniki in dela kot muzejska kuratorka starodavnih najdb v muzeju Smithsonian, medtem ko njena junaška dejanja ostajajo anonimna.

Vendar bo morala kmalu zbrati vse svoje moči, modrost in pogum v spopadu proti Maxwellu Lordu in sovražnici Cheetah, to pa prav tako odlikujeta nadčloveška moč in neverjetna spretnost.

TV-priporočila: filmi Lima Neesona
Trendi Liam Neeson vas vabi na rojstnodnevno zabavo
Fotogalerija
1 / 13

"Tako kot toliko filmov in TV-oddaj pred njim je tudi film Čudežna ženska 1984 odkril skrivni recept za zabavo – preprosto ga umestite v 80. leta prejšnjega stoletja." Johnny Oleksinski, New York Post


"To je vrnitev v čisto pop zabavo." Richard Roeper, Chicago Sun-Times


"Čudežna ženska 1984 je na svoj staromoden, neciničen način ena od najbolj zabavnih visokoproračunskih filmskih uspešnic, ki so izšle po letu 1984." Nicholas Barber, BBC.com


Ubij Eve
Trendi Inteligentni nasprotnici v nevarni igri mačke in miši

Napovednik filma Čudežna ženska 1984:

Zanimivosti:

  • Po poročanju revije Variety je glavna igralka Gal Gadot za ta film, ki ga tudi producira, prejela deset milijonov ameriških dolarjev, kar je triintridesetkrat več od honorarja, ki ga je prejela za snemanje Čudežne ženske (2017).
  • Čudežna ženska 1984 | Foto: Čudežna ženska (2017) ostaja najdonosnejši film v zgodovini, ki ga je režirala ženska.
    Studio Warner Bros. je sicer že potrdil, da bo Patty Jenkins režirala tudi tretji del in da razvijajo izpeljanko franšize. Ta se bo osredotočala na Amazonke iz Themyscire, Jenkinsova pa bo film producirala.
  • Patty Jenkins in igralec Pedro Pascal sta se pri upodobitvi zlikovca Maxwella Lorda zgledovala po borznem posredniku Gordonu Gekku iz filma Wall Street (1987) in Lexu Luthorju iz filma Superman (1978), na Pascala pa so vplivali tudi igralski nastopi Nicolasa Cagea.
  • Čudežna ženska 1984 | Foto: Producenti so vlogo Cheetah najprej ponudili oskarjevki Emmi Stone, vendar jo je ta zavrnila, šele nato so jo ponudili Kristen Wiig, čeprav je bila ta režiserkina prva izbira.
  • Čudežna ženska 1984 (2020) bi morala prispeti v severnoameriške kinematografe že 5. junija 2020, vendar so premiero filma zaradi pandemije bolezni covid-19 večkrat prestavili.
  • Čudežna ženska 1984 | Foto: Posledično je film v svetovnih kinematografih zaslužil skromnih 166 milijonov ameriških dolarjev, vendar je postal najbolj gledana pretočna vsebina leta 2020.
  • Na koncu filma so gostujoči sorodniki igralke Gadot in režiserke Jenkins – starejša hči Gadotove in sin Jenkinsove v glavno igralko vržeta snežno kepo, na vrtiljaku pa se pojavita mlajša hči in mož Gadotove.
Petra
Trendi Televizijski prvenec priljubljene detektivke Petre
 Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Liga pravičnih Zacka Snyderja
Trendi Liga pravičnih Zacka Snyderja (Zack Snyder's Justice League)
Čudežna ženska
Trendi Čudežna ženska (Wonder Woman)
Čarovnice
Trendi Čarovnice (The Witches)
Ne spreglejte